Diyalog Defilesi!

Diyalog Defilesi!
Protestanlaştırma etkinliğinde Yahudilik ve Hıristiyanlığa ait figürler ön plana çıkarıldı.

Duyarlı medyanın ve STK’ların tepkilerine rağmen “İstanbul Medeniyetler Defilesi” adlı soytarılık dün Pera Palace Hotel’de gerçekleştirildi. Dinler arası diyalog fitnesiyle Müslümanları Protestanlaştırma faaliyeti olduğu ortaya çıkan etkinlikte Mevlevi ritüeli, masonluğu simgeleyen piramitler, Hıristiyanlığa ve Yahudi dinine ait simgeler kullanıldı. Türkiye dışına da taşınacağı açıklanan etkinliğin tasarımcısı Muammer Ketenci ise tepkilerle ilgili skandal bir açıklama yaptı. Ketenci “Bu eleştirileri yapanlar Allah’a inanmayan insanlar ben isimlerini sadece böyle koydum” dedi. Defilenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle yapıldığı iddia edilirken defilenin düzenlendiği Pera Palace Hotel‘e “Akit ve Milli Gazete bizim hakkımızda olumsuz haber yaptı” gerekçesiyle alınmak istenmedi.  

“İSLAM DÜNYEVİLEŞTİRİLİYOR”

Araştırmacı-Yazar ve Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ramazan Kayan Medeniyetler Defilesi‘ne sert bir tepki göstererek “İslam dünyevileştiriliyor. Yıllarca İslam’ın sınırlamak ve sıfırlamak için Moğollar olsun, Müşrikler olsun, haçlılar olsun bütün yolları denediler. Soğuk savaş döneminde de aynı şeyleri yaşadık. Şimdi ise İslam‘a açıktan saldırmayla İslam‘ın önünü kesemeyeceklerini anlayanlar bu defa İslam‘ın içini boşaltarak, İslam’ı Protestanlaştırarak, İslam‘ı seküleştirerek İslam‘ı etkisizleştirmenin yani ılımlı İslam projesini hayata geçirme projesinin gayreti üzerindeler. Aslında İslam‘dan önce Hinduizmin, Budizmin ve Taozmin başınada aynı şeyler getirildi. Tabi sonrasına da bakıyoruz ki antropolojik dinler geriye kalmış. Bugün özellikle İslam’ın omurgalarını, İslam’ın değişmezleriyle oynayarak özellikle İslam‘ın önünü İslam’la kesmek, daha doğrusu soğuk savaş sonrasında direnen İslam‘ı ılımlı İslam’la etkisizleştirme projesinin bir parçası olarak görüyorum bu defileyi. Dinler arası diyalog olayında da böyle bir boyutun olduğunu ifade etmek istiyorum. Kişisel kanatim dinler arası diyalog böyle bir projenin parçasıdır ama dindarlar arasında diyalog olabilir. Çünkü dinin gerçek sahibi Allah (c.c)’dır. Dine bu anlamda budama, artılar ve eksilerle din üzerinde farklı bir yöne çekmek hiçbir kimsenin hakkı değildir” dedi.

“İSLAM PROTESTANLAŞTIRILMAK İSTENİYOR”

İslam‘ı bütünlüğü içerisinde ele alınması gerektiğini ifade eden Ramazan Kayan, “İslam’ı Protestanlaştırma, ibadetleri adetleştirme, akideyi felsefileştirme yani İslam’ı sıradalanlaştırma ve rutinleştirme noktasında çok daha etkin şekilde hayata geçirilmek isteniyor. Bunun karşısında bizim özellikle tevhid akidesinin gereklilikleri, takvanın gerekleri üzerinde İslam‘ı sağlam dinamitler üzerinde yeniden tanımlamamız ve temellendirmemiz gerekiyor yoksa nefislere birazda bu hoş geliyor. Bunun arkasındaki güçleri ve odakları da bilmek, tanımak, deşifre etmek durumundayız. Doğrudan İslam‘ı cephe alarak değil de İslam‘ı içten kemirerek İslam benzeri bir İslam la zihinleri bulandırmaya yönelik bir projedir. Bu noktada alimlerimizin, aydınlarımızın ciddi bir duyarlılık üzerinde olmaları gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum