‘Cumhurbaşkanı Yalçınkaya’yı azledebilir’

‘Cumhurbaşkanı Yalçınkaya’yı azledebilir’
Ergenekon Terör Örgütü ile ilişkili olduğu tespit edilen İşçi Partisi’ni koruyan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın azledilmesini isteyen, ancak talebi Yargıtay tarafından reddedilen Adalet Platformu Başkanı Adem &Cced

Adem Çevik, Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu’nun, Abdurrahman Yalçınkaya'nın İP hakkında kapatma davası açmamasını, “takdir hakkını kullanmak” olarak değerlendirdiğini hatırlatarak, “Yargıtay kararına göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abdurrahman Yalçınkaya’yı takdiren azledebilir” dedi.

Adalet Platformu'nun ‘Abdurrahman Yalçınkaya azledilsin’ isteğinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün takdirine kaldığına dikkat çeken Adem Çevik, “8 yöneticisi Ergenekon Terör Örgütü’nden dolayı içeride olan İşçi Partisi’ne karşı görevini yapmayan ve görevini kötüye kullanan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın azledilmesi şikâyetine karşı Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu’nun oybirliği ile aldığı karar tam bir hukuk komedisi. Meğer başsavcı takdir hakkını kullanmış” diye konuştu. Hukukçular, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu’nun, hakkındaki yolsuzluk iddiaları sebebiyle 2004 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından görevden alınmasını bu duruma örnek olarak gösteriyor.

KENAN KIRAN-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.