Üniversitede BDP Bayraklı Etkinlik

Üniversitede BDP Bayraklı Etkinlik
Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde Rektörlük tarafından organize edilen Nevruz etkinliği “BDP kutlamasını” andıran görüntülere sahne oldu.

Öğretim Üyeleri, idari personel ve yüzlerce öğrencinin katıldığı Nevruz etkinliğinde, kimi öğrenciler BDP bayrağı sallayıp, teröristbaşı Öcalan lehine sloganlar attı.

Üniversite resmi internet sitesinden etkinliği “Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi (SKS) koordinasyonunda Öğrenci Konseyi ile birlikte düzenlenen ‘Nevruz’ etkinliğinde öğrenciler ateş yakarak, halay çekip şarkı söylediler” ifadeleriyle aktarırken, Habervaktim’in ulaştığı ve BDP bayraklarını gösteren fotoğraf şaşkınlıkla(!) karşılandı.

Fotoğrafta kimi öğrencilerin ellerinde BDP bayrağı olduğu görülürken, edinilen bilgilere göre bu öğrenciler sık sık teröristbaşı Öcalan lehine slogan da attı.

Kampüste BDP’nin seçim arabası da görüldü.

KADRİ YILDIRIM’IN SKANDAL SÖZLERİ

Geçen yılki Nevruz kutlamasında da Rektör Yardımcısı Kadri Yıldırım, Zerdüştlüğü “Kürt dini” gibi sunmuştu.

İlgili haber için TIKLAYIN

MEMUR SEN’LİLERE BASKI

Memur Sen’li akademisyenler geçtiğimiz haftalarda yaptıkları bir açıklama ile, üniversitede dindar arkadaşlarına üniversite yönetimince baskı yapıldığını söylemişlerdi.

TANRI’DAN GUFRAN DİLEDİ

Öte yandan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, bir “taziye” mesajı yayınladı. Mesaj şöyle:

“Antakya ve Tüm Doğu Patriği Süryani Ortodoks Kilisesi Genel Ruhani Lideri Kadasetli I. Moran Mor İğnatiyos I. Zekka Ayvaz cenaplarının vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım.

Aziz hayatı boyunca tüm insanlığa, “iyilik yapmayı ve bizde olanı başkalarıyla paylaşmayı unutmadan” anlayışıyla yeryüzünü daha iyi ve yaşanabilir mekân kılma yolundaki kutsal hizmetleri, zamirlerde her daim yeşeren bir hayat şeceresi olarak baki kalacaktır.

Bu hissiyatla Patrik hazretlerinin onurla yaşadığı ruhani hayatının kutlu mirasını hakkıyla temsil eden Süryani cemaatine ve bütün Hıristiyan âlemine en kalbi taziyelerimi takdim eder, merhuma yüce Tanrı’dan gufran dilerim.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum