Bir Ülkeyle Daha Vizeler Kalkıyor!

Bir Ülkeyle Daha Vizeler Kalkıyor!
Belarus Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, Türk vatandaşlarının 2 Haziran'dan itibaren vizesiz seyahat imkanı olacağını açıkladı.

Savinykh, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) düzenlenen "Belarus Türkiye Yatırım ve İşbirliği Olanakları Semineri"nde yaptığı konuşmada, "2 Haziran'dan itibaren Türk halkı vizesiz olarak Belarus'a gidip gelebilecek. İki ülke arasındaki ticaret bu anlaşma ile daha da artacak" dedi.

Türkiye ile Belarus arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişmesini arzu ettiklerini kaydeden Andrei Savinykh, ülkesinin Kırgızistan ve Kazakistan ile Gümrük Birliği anlaşması bulunduğunu, önümüzdeki süreçte Orta Asya ülkelerinin de katılımıyla birliğin sınırlarının büyüyeceğini ifade etti.

BELARUS'A GİRİŞ 2 HAZİRAN'DAN SONRA VİZESİZ

Türk iş adamlarını gelişen bu pazarlarda yer almaya çağıran Savinkyh, Türkiye ile daha önce imzalanan vize anlaşmasının 2 Haziran 2014'te yürürlüğe gireceği dile getirerek, "Geçtiğimiz cuma günü Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile toplantı yaptık. 29 Aralık'ta Türk hükümetinden resmi işlemleri tamamlamasını istemiştik. Türk hükümeti resmi işlemleri tamamladı. 2 Haziran'dan itibaren Türk halkı vizesiz olarak Belarus'a gidip gelebilecek. İki ülke arasındaki ticaret bu anlaşma ile daha da artacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.