Sol’da Şok Altan İfadesi

Sol’da Şok Altan İfadesi
Sol gazetesinde Altan ailesinin annesiyle ilgili öyle bir ifade yer aldı ki...

Taraf eski yayın yönetmeni Ahmet Altan yine gündemde..

Altan’ın, Bağımsız Gazeteciler Platformu’nun Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle gerçekleştirdiği etkinlikte yaptığı konuşmaya tepkiler sürüyor.

Altan’ın “Gazeteciliğin yüzde 99’u alçaklık, yüzde 1’i dürüstlüktür” şeklindeki sözlerine en sert tepki, yine aynı cenahtan geldi.

Sol gazetesinin 5 Mayıs tarihli sayısında yayınlanan “Alçaklık anılarını anlatmadı” başlıklı haberde, Altan’la ilgili “anneannesinin genelevde vesikası olduğu” hatırlatması yapıldı.

Sol’daki o haber şöyle:

“Taraf gazetesinin eski yayın yönetmeni Ahmet Altan, ‘gazeteciliğin yüzde 99’u alçaklık, yüzde 1’i dürüstlüktür’ dedi ama kendi ‘alçaklık anılarını’ anlatmadı. Tezini güçlendirmek için verdiği örnekler kendi yaptıklarının yanında gülünç kaldı.”

“Ahmet Altan gazeteciliğin niye alçaklık olduğunu anlatırken, babaannesinden örnek verdi. O dönemler sosyalist olan babası Çetin Altan’ın mücadelesine zarar vermek için bir gazete, manşetinde Çetin Altan’ın annesinin ‘genelevde vesikası olduğunu’ yazmıştı.”

“Aslında Ahmet Altan’ın böyle bir örnek vermek için babaannesine kadar gitmesine gerek yoktu. Altan’ın yönettiği dönemde Taraf gazetesi, Mehmet Baransu imzalı ‘yoldaş general’ başlıklı bir haberde, solcular Ergenekon komplosunun parçası olarak görülsün diye bir değil iki değil tam üç farklı Ziya Güler isminde kişi, tek bir kişi gibi sunulmuştu…”

altannn.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum