"Aile Olarak Çok Onurluyuz"

"Aile Olarak Çok Onurluyuz"
Bangladeşte idam edilen Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı şehit Abdüldakir Mollanın eşi: Ailesi olarak çok onurluyuz

Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdüldakir Molla’nın eşi ve Cemaat-i İslami Meclisi Şura üyesi Sanwar Jahan, “Eşim idam edildikten sonra aralarında Türkiye, Almanya, Japonya, Amerika’nın da bulunduğu 50 ülkede, onun için cenaze namazı kılındı. Aile olarak çok onurluyuz. Allah istediğini verdi, şehit oldu. Şehit olmak tek dileğiydi” dedi. Evleri gözetim altında tutulduğu için bir yakınına ait mekanda, sorularını cevaplayan Jahan, eşinin ailesine ve çevresine yararlı biri olduğunu söyledi.

Yastık Bile Vermediler

Abdülkadir Molla’ya cezaevinde yastık dahi verilmediğini aktaran Jahan, “Zeminde yatıyordu. 3 aya yakın burada kaldı. Çoğu zaman, ziyaretlerde ailemiz ve akrabalarımızı sorardı. Özel bir şeyi konuşacak imkanımız yoktu. Bizden sabırlı olmamızı istiyordu. ‘Ağlama’ derdi. ‘Mesajlarımı insanlara ulaştırın’ derdi” ifadelerini kullandı.

Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdüldakir Molla’nın eşi ve Cemaat-i İslami Meclisi Şura üyesi Sanwar Jahan, “Eşim idam edildikten sonra aralarında Türkiye, Almanya, Japonya, Amerika’nın da bulunduğu 50 ülkede, onun için cenaze namazı kılındı. Aile olarak çok onurluyuz. Allah istediğini verdi, şehit oldu. Şehit olmak tek dileğiydi” dedi.

Abdülkadir Molla’nın Cemaat-i İslami ile fazla meşgul olmasına rağmen ailesine de yeterli vakit ayırabildiğini anlatan Jahan, “Ailesiyle yeğenleriyle ve çocuklarla vakit geçirmeyi çok severdi. Ev ve ailemizle alakalı işlerde bana çok yardımcı olurdu. Çok fedakar biriydi. Mutlu bir insandı ve diğer insanları mutlu etmeye çalışırdı. Tüm akrabalarına da zaman ayırmaya çalışırdı” diye konuştu. Molla’nın kendi özel işlerini kimseye yaptırmadığını kaydeden Jahan, “Söküklerini kendi dikerdi. Elbiselerini kendisi yıkardı. Bizim yıkamamıza müsaade etmezdi. Teklif etmemize rağmen, işlerini bize yaptırmaz, kendi yapardı” dedi.

“Yüzyüze görüşmemize asla izin vermediler”

Sanwar Jahan, eşi ile cezaevinde birkaç kez görüşebildiğini belirterek, görüşmeler sırasında yanlarında Bangladeş istihbaratından bazı kişilerin bulunduğunu anlattı. Abdülkadir Molla’ya cezaevinde yastık dahi verilmediğini aktaran Jahan, “Zeminde yatıyordu. 3 aya yakın burada kaldı. Çoğu zaman, ziyaretlerde ailemiz ve akrabalarımızı sorardı. Özel bir şeyi konuşacak imkanımız yoktu. Bizden sabırlı olmamızı istiyordu. ‘Ağlama’ derdi. ‘Mesajlarımı insanlara ulaştırın’ dedi. Bir anne olarak rolün bittiğinde bu dünyada, Allah’tan bizi diğer dünyada buluşturması için dua edeceğim’ dedi” ifadelerini kullandı.

Pasaportunu alırsa umreye gidecek

“Şu anda neler hissediyorsunuz” sorusuna, ağlayarak “Elhamdülillah” cevabını veren Jahan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eşim idam edildikten sonra aralarında Türkiye, Almanya, Japonya, Amerika’nın da bulunduğu 50 ülkede onun için cenaze namazı kılındı. Aile olarak çok onurluyuz. Allah istediğini verdi, şehit oldu. Şehit olmak tek dileğiydi. İdamının ardından birçok insan polis tarafından vuruldu. Mevcut hükumetin şiddeti, zulmü, halen devam ediyor. Geçen günlerde de Cemaat-i İslami üyesi 3 kişi polis tarafından öldürüldü. Bu insanların şehadeti, Bangladeş’e İslam’ın yerleşmesinde önemli rol oynayacak. Büyük ve Müslüman olan Türkiye’den acilen mevcut Bangladeş hükümetine baskı yaparak, Müslümanlara uygulanan bu zulmü durdurmasını istiyorum. Müslümanların ve Cemaat-i İslami’nin üyelerinin öldürülmesini durdursunlar.” Eşinin idamının ardından pasaportlarının Avami Lig Partisi hükümeti tarafından alındığını ifade eden Jahan, pasaportunu geri alması halinde ilk olarak umreye gitmek istediğini dile getirdi. Mısır’daki 528 kişi hakkında verilen idam kararına tepki gösteren Jahan, Mısır hükümetine seslenerek, bu kararın iptal edilmesini istedi.  Abdülkadir Molla’nın 34 yaşındaki oğlu Hasan Cemil de babasının idamının ardından mevcut hükumetin müdahalesiyle işten çıkarıldığını, şu anda ise evlerinin sürekli gözetim altında olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum