Haddini Bilmez Haçlı'dan Çirkin Kampanya

Haddini Bilmez Haçlı'dan Çirkin Kampanya
İngiltere'de İslam karşıtı aşırı sağcı "Britain First" adlı grup, ülkenin kuzeydoğusundaki Bradford kentinde camilerin önünde İncil ve broşürler dağıttı.

Bradford kentindeki 10 kadar camiyi hedef alan aşırıcıların, cami önlerinde dağıttıkları broşürlerde, Müslüman toplumun yaşlı üyelerini sübyancı grupları durdurmada başarısızlıkla suçladıkları ifadelerin yer aldığı kaydedildi.

Bradford bölgesi emniyet teşkilatından yapılan açıklamada, küçük bir grubun kentte broşür dağıttığından haberdar oldukları, dağıtılan broşürlerin içeriğinin herhangi bir suç teşkil edip etmediğine dair incelemenin yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada Başkomiser Ramazan Mohayuddin'in "Soruşturmamız hakkında bilgilendirme için yerel toplum ve dini ortaklarla yakın çalışma içerisindeyiz. Bu konuyu ciddiye aldığımız konusunda insanlara güvence veriyorum. Eğer herhangi bir suç işlendiyse, uygun işlem yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

"Britain First" adlı grubun sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, camilerde ibadet edenlere, sübyancı gruplara karşı olduklarını gösterecek birşey yapmalarını söyledikleri, İncil ve broşür dağıttıkları kaydedildi.

Grup, Badford kentinin de dahil olduğu Yorkshire bölgesinde İslam karşıtı gösterilerin düzenleneceğini ve bu gösterinin ise henüz başlangıç olduğunu duyurdu. 2010 yılında aşırı sağcı İngiliz Ulusal Partisi'nin (BNP) eski bir üyesi tarafından kurulan "Britain First", daha sonra bu partiden bağımsız hareket ettiğini açıklamıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum