Mavi Marmara Şehitleri Kapsam Dışı Bırakılıyor

Mavi Marmara Şehitleri Kapsam Dışı Bırakılıyor
Mavi Marmara’ya düzenlenen hain saldırıyla şehit edilen 9 vatandaşımızın ailelerinin büyük bir mağduriyeti daha ortaya çıktı

Gazze’ye insani yardım götürürken Siyonist İsrail askerleri tarafından Mavi Marmara’ya düzenlenen hain saldırıyla şehit edilen 9 vatandaşımızın ailelerinin büyük bir mağduriyeti daha ortaya çıktı. Milli gazetenin haberine göre, şehit edilen vatandaşlarımızın aradan geçen dört yıla rağmen hâlâ resmi olarak şehit kapsamına alınmıyor. Söz konusu kendileri olduğunda saniyeler içinde kanun çıkaranlar, Mavi Marmara şehitleri için bu düzenlemeyi yapmaktan imtina ediyor.

“Şehit ailelerine büyük ayıp”

DEVLET ricali gittikleri her yerde Mavi Marmara şehitleri olarak andıkları 9 vatandaşımızı resmi olarak şehit saymıyor. Bizzat yabancı bir devletin ordusu tarafından dünya kamuoyunun gözü önünde saldırıya uğrayarak şehit edilen vatandaşlarımızın, aileleri hukuki engeller yüzünden Şehit ve Gazilik yasasından faydalanamıyor.

Hiçbir Haktan Yararlanamıyorlar

Şehit yakınlarından su ve elektrik ücretlerinde indirim hakkı, faizsiz konut hakkı, şehit yakınlarına iş ve kadro hakkı, evli olmayan ve 25 yaşını doldurmamış çocukları ile anne ve babalarını da kapsayacak şekilde ücretsiz seyahat hakkı, şehitlerin anne ve babalarına aylık bağlanması hakkı gibi birçok haktan Mavi Marmara şehitlerinin aileleri faydalanamıyor.

Uluslararası sularda Gazze’ye insani yardım götürürken İsrail Ordusu tarafından saldırıya maruz kalan Mavi Marmara Gemisi’nde şehit olan 9 Türk vatandaşı ve ailelerin büyük bir mağduriyeti daha gün yüzüne çıktı. İsrail Ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 9 Türk Vatandaşının resmi olarak şehit kapsamına alınmaması dikkat çekici bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Söz konusu kendi çıkarları olduğunda saatler içerisinde kanun koyup, kanun kaldıranlar, 4 yıldır Mavi Marmara mağdurları için kılını kıpırdatmıyor.

2010 yılında ambargo altındaki Gazze’ye insani yardım götürürken Akdeniz’de İsrail Ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 9 Türk Vatandaşı her ne hikmetse yasal olarak şehit kapsamına alınmıyor. Siyasiler tarafından isimlerinin geçtiği her platformda şehit olarak lanse edilen mağdurların yasal olarak şehit sayılamamasının önündeki engellerin kaldırılması yönünde herhangi bir adım atılmadığı görülüyor.

Mavi Marmara Şehitleri Kapsam Dışı Bırakılıyor

Mavi Marmara şehitleri için İsrail ile kıyasıya bir pazarlığa oturarak 20 milyon dolara el sıkışan Hükümet, “Şehit” dediği 9 vatandaşı şehitlik kapsamına almıyor. Kendi çıkarları için herkesin günübirlik yasalar çıkarabildiği Türkiye’de Mavi Marmara yakınlarının karşısına “resmi şehitlik” kapsamı çıkartılıyor. İsrail ile masaya oturulmasına rağmen, şehitlerimize sahip çıkılamaması net bir hezeyan olarak göze çarpıyor.

“Onlar sadece Türkiye’nin değil tüm islam aleminin şehitleridir”

Mavi Marmara Şehidi Fahri Yaldız’ın kardeşi Hasan Yaldız konu hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, “Biz bazı aileler olarak bu konuyu Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na ve Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e bizzat ilettik. Bize bu konuyla ilgileneceklerini söylediler. Fakat herhangi bir adım atılmadı. Neden bu kadar uzadığını bilmiyoruz. Her platformda şehit olarak lanse ediliyorlar ama resmi olarak bu böyle değil. Bu konu eğer kanunlara takılıyorsa, ben şuan ki meclisin buna uygun kanunu çıkartabilecek güçte olduğuna inanıyorum. Onlar sadece Türkiye’nin değil tüm İslam aleminin şehitleridir” diye konuştu.

Şehitliğe Kabul Edilmediler

Mavi Marmara şehitleri devlet tarafından şehit olarak kabul edilmediği gibi cenazelerinin şehitliğe defnedilmesine de görevliler tarafından izin verilmemişti. Devlet tarafından şehit kabul edilenlerin defnedildiği şehitliklere, İsrail saldırısıyla şehit edilenler alınmadı. Furkan Doğan’ın cenazesinin defni sırasında ailesi ve yakınları tarafından şehitliğe getirilmiş fakat buraya gömülmesine izin verilmeyince normal kabristana defni gerçekleştirilmişti.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum