Dua ve Vandallık

Dua ve Vandallık
Bir tarafta yardım seferberliği ve dua, diğer taraftan ise çapulcular, acı üzerinden rant devşirmeye çalışıyor.

Soma’daki maden faciası Türkiye’yi yasa boğdu. 3 günlük ulusal yas ilan eden hükümet, yaraların biran önce sarılması için seferber oldu. Acılı ailelere destek için bölgeye yüzlerce psikolog, din görevlisi gönderildi. Vefat eden madenciler için tüm camilerde sala okundu, ruhlarına Fatihalar hediye edildi. Bizzat Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılımıyla Soma Ulu Camii’nde özel hatim programı düzenlendi. Görmez yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Doğu illerinde de vatandaşlar, Soma’daki kardeşlerinin acısını paylaştı, ocakta kurtarılmayı bekleyenler için dualar edildi. Bir tarafta bu manzaralar yaşanırken, diğer taraftan ise çapulcular, acı üzerinden rant devşirmeye çalıştı. İhmal iddialarını öne sürüp hükümeti hedef alan Vandallar, sokaklarda terör estirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde ortalık savaş alanına çevrilmek istendi.

POLİSLERİ YARALAYIP AMBULANSA SALDIRDILAR

İstanbul’da bazı sendika ve STK’ların desteğini arkalarına alıp Taksim Meydanı’na yürümek isteyen ‘ölü sevici’ çapulcular polisle çatıştı. Ara sokaklara kaçan çapulcular ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Gazi Mahallesi’nde de yolu trafiğe kapatan gruba, polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti. Ankara Kızılay’da da bir araya gelen provokatörler, Konur Sokak’taki Madenci Anıtı’na yürümek istedi. Kendilerine engel olan güvenlik güçlerine havai fişeklerle saldırdılar. ODTÜ’de de öğrenci kılıklı provokatörler olay çıkardı. Polis aracından yapılan “Milli yas günü ilan edilen bir günde yaptıklarınızla gurur duyun ODTÜ’lüler” anonsla provokatörlere tepki gösterildi. ODTÜ’lü teröristlerin attığı molotof bir polisi yaraladı. İzmir’deki gösterilerde 1’i polis 4 kişi yaralandı. Geri hareket eden TOMA, çarparak yere düşürdüğü Çevik Kuvvet’te görevli polis memuru Ahmet Talip Göçmen’in bacağının üzerinden geçti. Ajansların geçtiği bazı fotoğraflarda, sözde işçi hakları savunucusu yüzü maskeli çapulcuların yoldan geçen ambulansları tekmelemesi, ağır cisimler fırlatması dikkat çekiyor.

ÖLÜ SEVİCİ 5’Lİ ÇETE İŞBAŞINDA

Yaşanan faciayı fırsat bilen ‘ölü sevici 5’li çete’ DİSK, KESK, TÜRK-İŞ, TMMOB ve TTB, dün iş bırakma eylemi yaptı. Siyah kıyafetlere bürünen 5’li çete yöneticileri, isyan çağrısında bulundu. “Öfkeliyiz hesap soruyoruz, iş bırakıyoruz" afişleri hazırlatan 5’li çetecilerin açıklamasında “Tüm halkımızı iş bırakarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik müdürlüklerinin önüne yürümeye, siyah giyinmeye, siyah kurdeleler takmaya, evinin, iş yerinin balkonuna, aracına siyah bezler asmaya çağırıyoruz. DİSK olarak tüm işçi sınıfını, emekçileri ve emek dostlarını, Soma'daki işçi kardeşlerimiz için, güvenceli iş ve insanca yaşam hakkımız için ayağa kalkmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum