Saygısız Özdil’e Öfke

Saygısız Özdil’e Öfke
Katıldığı bir televizyon programında, Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için, “Bu onlara müstahaktır” diyen Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’e hem siyaset dünyasından hem STK’lardan tepki yağıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Özdil’in sözleri için, “Böyle bir insansızlığa, insafsızlığa ve kutsalsızlığa tahammül edemeyiz” dedi. Anadolu Yayın Platformu da Özdil’i kınadı.

Önceki akşam bir televizyon kanalında canlı yayına bağlanan Yılmaz Özdil’in, Soma’daki faciayı yorumlarken kullandığı “O işçiler için bu kaza normaldir hatta müstahaktır, Türkiye layığını buldu” sözleri kan dondurucu olarak yorumlandı. Özdil, söz konusu işçilerin Başbakan Erdoğan’ın Manisa ve İzmir’deki mitinglerine para karşılığı katıldıklarını ve Başbakan Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulunduklarını, bu sebepten dolayı da bu kazanın onlara müstahak olduğunu söyledi. Özdil, daha önce de Hürriyet’teki köşesinde Uludere’de yaşanan hava operasyonunda 34 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası, ölenleri “katır”a benzetmiş ve vicdan sahibi olmadığını göstermişti.

KINAMA YAĞIYOR

Anadolu Yayın Platformu, gazeteci Yılmaz Özdil’i, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerle ilgili ifadelerinden dolayı kınadı.

Platform Başkanı Sinan Burhan, yaptığı yazılı açıklamada, Özdil’in açıklamasının kan dondurduğunu belirterek, “Özdil, böyle acı bir olayı siyasete malzeme yapmakla kalmamış, içindeki kin ve nefreti de gözler önüne sermiştir” ifadesini kullandı.

“A partisinden ya da B partisinden diye ayrım yapılarak, insanların ölümü hak ettiğini iddia etmek ancak vicdan ve merhamet taşımayan insanlara yakışır” değerlendirmesinde bulunan Burhan, “Tüm Türkiye yasta ve insanlar kan ağlarken acımasızca yapılan bu yorum karşısında şaşkın olduğumuz kadar, Yılmaz Özdil ve onun gibilerin her kaybedilen can için mutlu olup olmadığını merak ediyoruz. Ne de olsa giden can kadar AK Parti’den oy gitti.” ifadelerini kullandı.   

ÖZDİL’İN SÖZLERİ İNSANLIK DIŞI

Soma’daki maden faciasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tarafından kömür ocağına koordinatör olarak atanan ve verdiği “hayati kararla” 140 kişiyi dışarı çıkartan Gökalp Büyükyıldız, gazeteci Yılmaz Özdil’in canlı yayında sarfettiği sözleri için “Bu kabul edilemez. İnsanlık dışı” dedi.

“ONUN KÖŞESİNİ BANTLAYACAĞIM”

Özdil’in maden kazasında hayatını kaybeden işçilere ilişkin sözlerini duyduğunda kahrolduğunu belirten Büyükyıldız, şöyle devam etti:

“Bu işçilere bu kaza müstahak olamaz. Asla kabul etmiyorum. Bu kabul edilemez. İnsanlık dışı. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Ben yine olacağım orada ama ‘Bundan sonra ofisime giren gazetede o sayfanın üzerini ya bantlayacaksınız ya da keserek bana getireceksiniz’ diye sekreteryama talimat verdim. Hiçbir şekilde kabul etmiyorum dedim.”

Maden işçilerinin Yılmaz Özdil’e bir “refleks” göstereceklerinden şüphe duymadığını vurgulayan Büyükyıldız, çok kırıldığını sözlerine ekledi.

SENDİKADAN DA TEPKİ

Öte yandan, Soma’da facianın meydana geldiği madendeki örgütlü sendika olan Türk-İş’e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Başkanı Nurettin Akçul da, gazeteci Yılmaz Özdil’in sözlerine ilişkin, “Bu ‘müstahaktır’ sözünü yadırgıyorum. Bu uymadı, böyle acılı bir dönemde gerçekten bu bizi üzmüştür. Bunu duyan işçi arkadaşlarımız gerçekten çok üzüldüler” dedi.      

Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum