Alp Gürkan İçin Flaş Karar!

Alp Gürkan İçin Flaş Karar!
Soma faicasını konu alan soruşturma kapsamında Soma Holding'in patronu Alp Gürkan da gözaltına alınan isimler arasında.

Soma'daki maden facaisı sonrası gözlerin çevrildiği işletmeci Soma Holding büyük bir şok yaşıyor. Savcılığın soruşturma kapsamında yapılan operasyonda flaş gözaltı kararları alınırken madeni işleten şirketin üst düzey yöneticileri ile birlikte patron Alp Gürkan da gözaltına alınan isimler arasında.

SAVCILAR PATRONA DA DOKUNDU!

Soma'da yaşanan trajik kazadan önce bazı açıklamalar yapan Alp Gürkan, madende son teknoloji yaşam odaları olduğunu iddia etmiş ancak geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında ise odaların henüz inşaa edilmediğini itiraf etmişti. Gürkan, kazadan önce Hürriyet'e yaptığı açıklamalarda ise Soma'dan çıkartılan kömürün maliyetini 130 dolardan 28 dolara indirdiğini iddia etmiş ve bununla övünmüştü. Facia sonrasında sözkonusu maliyet düşüşünün sebepleri merak edilirken Gürkan'dan tatmin edici bir açıklama gelmemişti. Savcılık tarafından gözaltına alınan Gürkan'ın hakkında verilecek karar merakla bekleniyor...

18 KİŞİ GÖZALTINDA

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner'in yürüttüğü ve 28 savcının görev aldığı soruşturmada bir yandan ocakta inceleme yapılırken diğer yandın ifadeler alındı. İlk aşamada gözaltına alınan ve aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin üst düzey yöneticilerinin bulunduğu 5 kişi ilk aşamada adliyeye sevk edildi. Halen, gözaltı işlemi yapılan bazı kişilerin de emniyette ifadelerinin alındığı belirtildi.

Adliye sevk edilenler arasında Soma İşletmeleri Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik olduğu belirtildi. Her iki isim de şirketin düzenlediği basın toplantısında yer almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum