Suç Olmayınca Fuhuşa Müdahale Edilemiyor

Suç Olmayınca Fuhuşa Müdahale Edilemiyor
Ulus’taki Zafer Anıtı’nın altında yaşanan fuhuş rezaleti aynen devam ederken, yetkililerden itiraf gibi bir açıklama geldi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü il yetkilileri, günlerdir yetkilileri göreve çağırdığımız konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundular. 
 
Halk Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Büyükşehir Belediyesi’nin yasal açıklardan yararlanarak fuhuşla alakalı sorumluluğu almadığını kaydetti. Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Atilla Uğur Kale de, kendilerinin yetkilerinin de bir yere kadar olduğunu belirtti.  
 
ARAÇ KİRALAYIP EL İLANLARI DAĞITIYORLAR
Ankara’nın hemen hemen her yerinde gördüğümüz ve insanları fuhuşa çağıran el ilanlarına değinen Kale “Ulus’ta fuhuş yapanların başlangıcı şöyledir, bunlar gider kiralık bir araba kiralarlar bunu polisten kaçmak için yaparlar. Bu arabalarla Ulus’un ve Kızılay’ın caddelerinde süratli bir şekilde giderek kart atarlar. Trafik cezası yese bile bağlanmıyor bunlar bağlansa bile 180 TL cezası var trafiği engellemek. O kartları attıktan sonra Rüzgarlı Caddesine, Ulus ve çevresine takılırlar” ifadelerini kullandı.
 
POLİSİN ELİ KOLU BAĞLI
Emniyet güçlerinin fuhuşla mücadelede yetersiz kaldığını anlatan Kale “Polis şuanda hiç bir şey yapamıyor, kadını yakaladıklarında ben burada dikiliyorum sana ne diyor. Tescilli fuhuş yapan bayan biliniyor ama yasal olarak yapılacak bir şey yok. Polis alıyor götürüyor iki saat sürmeden çıkıyorlar” şeklinde konuştu.
 
ANKARA’DA HAYAT KADINLARININ ÇALIŞMA SİSTEMİ
Fuhuşla başa çıkamadıklarını belirten Kale “Hayat kadınların çalışma sistemi şöyle kendilerine müşteri ayarlıyorlar çevredeki otellerle anlaşmalılar, oralarda fuhuş yapıyorlar. Biz haftada 2-3 tane otel kapatıyoruz ancak başa çıkamıyoruz otel kapatmak sonuç vermiyor. Çünkü bizim tek yaptırımımız fuhuşa yer temin etmeye ceza vermek” dedi.
 
MAHKEMELER FUHUŞLA MÜCADELEYİ ENGELLİYOR
Kestikleri cezaların mahkemeler tarafından iptal ettirildiğini vurgulayan Kale “Fuhuşla Ankara’da şuan sadece Asayiş Emniyet Güçleri ve Altıntaş Emniyet Müdürlüğü’nün ahlak bürosu müdahale ediyor. Çoğu zamanda müdahale edemiyorlar çünkü yasal boşluk çok fazla. Kestiğimiz cezaları Anayasa’ya aykırı diye mahkeme iptal etti” ifadelerine yer verdi.
Yasaların ve cezalrın yetersiz olduğunu söyleyen Kale “Biz kabahatler kanunun dışında bir para cezası vermek istedik ancak mahkeme bunu iptal etti. Yani komisyona suçla mücadele görevi verilmiş ancak mahkeme bu kararı iptal etti. Şu anda fuhuşa sadece kabahatler kanuna göre ceza kesiliyor başka hiç bir şey yok. Yakalanıyor iki saat sürmeden hemen cezayı ödeyip gidiyorlar” şeklinde konuştu.
 
YAN KOMŞUNUZ BİLE OLABİLİRLER
Şuanda denetimin çok az olduğunu anlatan Kale “Biz Ankara genelevini kapattık 2012 yılında şu an hiç bir şey kalmadı. Ancak tüm Ankara’da evlere yayıldılar. Yan komşunuz bile olabilirler öyle adresler geliyor ki inanamıyoruz en lüks semtlerde, en kötü semtlerde varlar. Şuanda daha kötü durumda hiç değilse önceden yerleri belliydi şimdi sokaklara dağıldılar. Önceden denetimimiz altındaydı şuan denetimimizde değiller. Son zamanlarda saatlik ev kirama yöntemi çok fazla yapılmaya başlandı” dedi.      
 
Habervaktim gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum