Çocukları Dağa Kaçırılan Analara Çağrı

Çocukları Dağa Kaçırılan Analara Çağrı
Selam Anadolu Derneği Başkanı Kürt Siyasetçi Galip İlhaner, PKK’nın dağa kaçırdığı çocuklar için aileleri BDP Genel Merkezi’nin önünde eylem yapmaya çağırdı.

Çocuklarının kaçırılmasına sessiz kalmayıp tepki gösteren aile sayısının 6’ya yükseldiğini belirten Galip İlhaner, 6 yürekli, cesur anayı destekliyoruz. Anaların sayısı artacaktır. Anaların sayısı 13 de olacak, 33 de olacak, 99 da olacak, 999 da olacaktır. Anaların sayısı 999 olduğunda zaten bu sorun da bitme noktasına gelecektir” dedi.

MEDYA DUYARSIZ

İlhaner yaptığı açıklamada, bir kısım duyarlı gazetenin dışında medyanın anaların evlatlarını PKK’dan geri istemesine duyarsız kaldığını belirterek şunları kaydetti: “PKK deyince yerinden hoplayıp kraldan fazla kralcı kesilen insan hakları savunucuları, aydın ve gazeteci takımı olaya duyarsız kalmaktadır. PKK terörü sorunun çözümü için; bugüne kadar ortaya çıkmış en etkili hareket,  anaların bu eylemleridir, bu isyanlarıdır. PKK’nın silah bırakması için, elindeki çocukları bırakması için, en etkili yol anaların isyanıdır. Bu isyana destek, bu eyleme destek vermek gerekiyor.”

BDP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE DE EYLEM YAPMALILAR

Şu anda Van, Şırnak, Hakkari, Batman, Ağrı, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Şanlı Urfa, Mardin, Mersin, Adana, İzmir, Antalya, Yüksekova, Çaldıran, Eruh, Şemdinli, Cizre, Silopi, Uludere, Siirt gibi birçok ilde ve ilçelerde anaların “PKK Çocuklarımızı Geri Ver” eylemine hazırlandığını vurgulayan Galip İlhaner, cesur anaların BDP/HDP Genel Merkezleri önlerinde de eylem yapması gerektiğini kaydetti.

CESUR ANALAR KANDİL’E DE YÜRÜYECEKTİR

İlhaner “Cesur analar, başta Kandil olmak üzere PKK kamplarına da yürümelidir. Cesur analar, Kandil Kampı’na gidip çocuklarını PKK’dan alıp geri getirmelidir. Cesur analar, yürekli analar bunu başaracaktır. Artık bu psikolojik eşik aşılmıştır. Bugüne kadarki anaların eylemlerini desteklediğimiz gibi, Diyarbakır`da `Evladımı/Çocuğumu Geri İstiyorum` Eylemi’ni de destekliyoruz. Cesur analar, Kandil Kampı’na da yürüyecektir. Tarih bunu da yazacaktır. Ana yüreğinin önünde, hiçbir güç duramaz” dedi.

KÖŞK SEÇİMİNİ TAVİZ KOPARMA FIRSATINA ÇEVİRİYORLAR

Anaların cesaretlendirilmesi gerektiğini, PKK’ya silah bıraktıracak iradenin bu olduğunu söyleyen İlhaner, şöyle konuştu: “PKK bizi iç savaşa götürüyor. Suriye’ye götürüyor. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Çözüm süreci iyi gidiyorsa PKK’dan kaç kişi bugüne kadar silah bıraktı. PKK silah bırakacaksa neden çocukları dağa kaldırıyor. PKK silah bırakacaksa neden silah bırakmak isteyen, gelip teslim olmak isteyen elemanlarını hain ilan edip iç infazlarla öldürüyor. Çözüm süreci başladığından beri kaç Kürt çocuğunu iç infazlarda öldürdü PKK. Bunun açıklamasını da istiyor Kürt Halkı Kandil savaş baronlarından. PKK, HDP ile kamuoyunu oyalıyor, BDP ile de Büyük Kürt isyanının temellerini mi atıyor? BDP/PKK, Abdullah Öcalan, ikili mi oynuyor? Ne yapmaya çalışıyorlar. Çözüm sürecini sabote etmek için ne tür formüllerin peşindeler? Neden her olaya fırsat gözüyle bakıyorlar. Cumhurbaşkanlığı sürecini neden taviz koparmak için fırsata çevirmeye çalışıyorlar? Neden samimi davranmıyorlar? Neden AK Parti Hükümeti’nin aldığı riske karşı samimi davranmıyorlar? Neden PKK’ya silah bırak demiyorlar?”

NEDEN ÇOCUKLARI ALIP GELMİYORLAR?

İlhaner ayrıca şu ifadeleri kullandı: “BDP/HDP samimi iseler, kaç defa Kandil’e gidip geldiler. Bugüne kadar kaç kişiyi alıp getirdiler? Kandil’e gittiklerinde, 100 – 150 kişilik bir gurubu alıp getirsinler, o zaman samimiyetlerine inanalım. Neden bunun için çalışmıyorlar? Neden ikili oynuyorlar? Abdullah Öcalan mı ikili oynuyor? Yoksa BDP/PKK, Abdullah Öcalan’a rağmen mi süreci sabote etmeye çalışıyorlar? Erdoğan sorunun çözümü için en büyük fırsatımız. Neden bu fırsatı değerlendirmiyoruz? Hangi ülkede birileri yol kesip kimlik kontrolü yapıyor? Erdoğan samimiyetle başlattığı çözüm sürecinde ciddi bir yara alırsa daha mı iyi olacak? Neden Erdoğan’ın otoritesini sarsmaya çalışıyorsunuz? Neden Erdoğan’a ihanet ediyorsunuz? PKK üzerine düşeni neden yapmıyor? Çözüm süreci Kürt Halkı’nın tek evladıdır, bu evladın adı barıştır. Kürt Halkı, PKK’nın barışı öldürmesine müsaade etmeyecektir. Herkes hesabını ona göre yapsın. Türkiye asla Suriye gibi olmayacaktır. Cesur analar, BDP/HDP Genel Merkezi’nin önünde eylem yapmalıdır.”

Habervaktim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum