Ekşiciler Bakara-Makara’yı Emsal Gösterdi

Ekşiciler Bakara-Makara’yı Emsal Gösterdi
Hürriyet’ten Metehan Demir ile AK Partili Egemen Bağış’a ait olduğu ileri sürülen “Bakara iyi makara” şeklindeki ses kaydı, İslam karşıtları için emsal mi oluşturacak?

Hemen hergün İslam’a ve kutsallarına kin ve öfke kusularak, hakaretler yağdırılan Ekşi Sözlük adlı “proje”nin mimarı olan Sedat Kapanoğlu, dini değerleri aşağılamaktan ceza aldığı(hükmün açıklanması ertelenmişti) davada kendini “Bakara iyi makara”yla savundu. 

Radikal’in sahip çıktığı Kapanoğlu, bu gazetede yer alan röportajında, ceza kararına itirazlarında “Bakara iyi makara”ya takipsizlik verilmiş olmasını emsal

gösterdiklerini söyledi.

“EGEMEN BAĞIŞ HAKKINDA TAKİPSİZLİK VERİLDİ” HATIRLATMASI

İşte o kahreden açıklamalar:

-Peki bu karara itiraz ettiniz mi?

Elbette. İtiraz dilekçemizde de ‘Bakara-makara’yı emsal gösterdik.

-Gerçekten mi?

Tabii tabii. Çünkü “Açıyorum Google’ı, Bakara-makara bişey sallıyorum” diyen Egemen Bağış hakkında, tehlike oluşmadığı için ortada suç yoktur diye takipsizlik verildi. Ki çok da doğru bir karar. Çünkü suçun gerçekleşmesi için gerekli şart, somut tehlike oluşturmak.

17 Aralık sürecinde internete düşen telefon görüşmelerinde Hürriyet'ten Metehan Demir olduğu iddia edilen kişinin “Bakara iyi makara” şeklinde ifadeler kullanarak Kur'an ayeti ile alay etmesi ve bu sözlere AK Parti Egemen Bağış olduğu ileri sürülen kişinin sessiz kalması büyük tepki toplamıştı. Metehan Demir ses kaydının ardından Hürriyet’teki görevinden alınmıştı.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum