İsrail İle Karmaşık İlişki

İsrail İle Karmaşık İlişki
Mavi Marmara saldırısının ardından İsrail ile ticaret hız kesmedi. 2014'ün ilk çeyreğinde de İsrail ve Türkiye arasındaki ikili ticaret yükseliş göstermeye devam etti.

Milli gazetenin haberine göre, İsrail'le ilişkiler konusunda söz başka şey, istatistikler başka şey söylüyor. Mikrofonlarda, ekranlarda söylenenleri rakamlar yalanlıyor! İşte o haber:

"Onlar hâlâ işgalci!

Onlar hâlâ Filistin’de zulmediyor...

Onlar hâlâ bebek katili!

Onlar hâlâ 10 Mavi Marmara şehidimizin katili!

Onlar Mescid-i Aksa’ya saldırıların dozunu her geçen gün daha da artırıyorlar.

Onların hedeflerinde de, planlarında da hâlâ Mescid-i Aksa’yı yıkmak var...

Ve maalesef bugün biz onlarla ticaretimizde rekorlar kırmaya devam ediyoruz.

Oysa Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümet işgalci İsrail’le böylesine bir ticari ilişki içine girmeye cesaret bile edememişti.

Mavi Marmara şehitlerinin kanı hâlâ yerde... Fakat Türkiye ticari ilişkilerde İsrail’i sevindirmeye devam ediyor...

Normal şartlarda bu ilişkiyi bu milletin kabullenmesi beklenemez!... Bunun adı gayri meşru ilişkidir!

Meydanlarda sürekli Siyonist İsrail karşıtı görünen Hükümet, perde arkasından İsrail’le ilişkileri geliştiriyor. Mavi Marmara katliamından sonra bozulduğu söylenen Türkiye-İsrail ilişkileri ticarette doludizgin ilerliyor. Beş milyar dolara yaklaşan ticaret hacmi ile Türkiye, İsrail’in en fazla ithalat yaptığı 9’uncu ülke konumunda. İki ülke arasındaki ticaret, gıdadan mekanik ve ileri teknoloji ürünlerine kadar geniş bir alanı kapsarken, 5 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmine savunma alanındaki ticaretin de dâhil olmadığı belirtiliyor.

Mavi Marmara katliamının ardından İsrail ile ticari ilişkilerin biteceğini, yaptırımların geleceğini söyleyen Hükümet’i, bizzat İsrail’in açıkladığı rakamlar yalanladı.

İsrail Merkezi İstatistik Bürosu’nun açıkladığı ithalat-ihracat rakamlarında, Türkiye’nin İsrail’e ihracatı 2010 yılında 1,8 milyar dolar iken 2013 yılında rekor kırarak 4,9 milyar dolar oldu. 2014’ün ilk 3 aylık dönemindeki 1,3 milyar dolarlık rakama bakınca da yeni rekorların geleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Beş milyar dolara yaklaşan ticaret hacmi ile Türkiye, İsrail’in en fazla ithalat yaptığı 9’uncu ülke konumunda. İki ülke arasındaki ticaret, gıdadan mekanik ve ileri teknoloji ürünlerine kadar geniş bir alanı kapsarken, 5 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmine savunma alanındaki ticaretin de dâhil olmadığı belirtiliyor.

 

gayri_mesru_iliski_1.jpg

BELGENİN KAYNAĞI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum