Ya Partiyi Değiştirelim Ya Kepenkleri İndirelim

Ya Partiyi Değiştirelim Ya Kepenkleri İndirelim
Bağcılar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Abdülkadir Bilgiç, “AK Parti çok güzel işler yaptı. Bunu görmezden gelemeyiz. Yıkıcı muhalefet ile bir yere kadar...” dedi.

30 Mart seçimleriyle CHP’den Bağcılar Belediyesi Meclis üyesi olan Abdülkadir Bilgiç, devrimci sol kökenden geliyor. 12 Eylül öncesinde devrimci solun ön saflarında yer alan Bilgiç, darbe sonrasında 244 gün boyunca hapis yatmış. Yakın bir zaman öncesine kadar uluslararası ticaret ile uğraşan Bilgiç, İsmail Cem ile birlikte YTP’yi kuran kadroda yer aldı..

Girdiğiniz Baykal CHP’si ile şimdiki Kılıçdaroğlu CHP’si de oldukça farklı deniyor…

2002’de YTP kurulurken YTP’deydik. CHP’ye iltihak edince biz de CHP’li olduk. Siyasette Ecevit fikriyatını savundum hep… Baykal dönemi ki; o dönem hemen hemen bütün CHP’liler askerin darbe yapmasını isterlerdi. Ben de hayretle bakardım arkadaşlara… Solcuyuz deyip askerin darbe yapmasını bekliyoruz. Kendi kendime isyan ederdim... 27 Nisan bildirisi sonrasında AK Parti’nin tavrını imrenerek izledim. Bizim gibi demokrasinin oturmadığı ülkelerde liderlerin varlığı önemlidir. Tayyip Erdoğan bu manada önemli...

CHP’nin kimyası tartışmaları var...

Sayın Kılıçdaroğlu ‘Yeni CHP’ diye bir söylem ortaya attı, bence daha fazla karıştı CHP. Bugün bizim partide ulusalcılar var, sosyalistler var, sosyal demokratlar var, liberaller var, muhafazakârlar var… Var da var… Böyle çorba olmaz. ‘Müzeye kaldırılması gereken parti’ diye dalga geçiyorlar. CHP, miadını doldurdu. 64 yıldır iktidar olamayan bir partiyiz.

O zaman miadını doldurmuş bir partide niçin bulunuyorsunuz?

Bir sosyal demokrat olarak sol bir partide siyaset yapmak istiyorum. Ve sol kesimin en fazla oy alan partisindeyim. Bundan dolayı da bir pişmanlığım yok. Ama bu gerçekçi olmayacağımız anlamına gelmiyor.

ASIL SOSYAL DEMOKRAT AK PARTİ

Gelecek vizyonu yok mu CHP’nin?

Ankara, İzmir ve İstanbul’u çıkart, bölgelerin çoğunda barajın altında kalıyoruz. Niye? Sen Kürtlere güven veremiyorsun; Doğu’da, Güneydoğu’da CHP diye bir şey yok. Konuşuyorsun ama dindarlar sana güvenmiyor. Sosyal demokrat bir partiyiz diyoruz. Ben bir sosyal demokratım. Sosyal demokrat bir parti isek Bağcılar’ı, Esenler’i, gelir düzeyinin düşük olduğu bölgeleri almamız lazım. Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy’ü almışız. Emekçilerin olduğu bölgede yokuz. Burada sosyal demokrat parti kim oluyor? Sosyal demokratlığı temsil eden AK Parti’dir bugün. 

YA ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRELİM, YA KEPENKLERİ İNDİRİP GİDELİM

Değişim için AK Parti, CHP’ye model olabilir mi?

Biz ya partideki zihniyeti değiştirelim, ya da kepenkleri indirip gidelim. Bu zihniyet değişir mi, onu bilemiyorum. Bağcılar’ı alabilecek bir parti istiyorum ben. İşçi, çiftçi, emekli, öğrenci bana oy vermeli, Beşiktaşlı’dan önce… Türkiye’de AK Parti çok güzel işler yaptı. Bunu görmezden gelemeyiz. Biz AK Parti’yi düşürmeye çalışıyoruz. Yıkıcı muhalefet ile bir yere kadar... Tamamlayıcı muhalefet anlayışına geçmeliyiz. Marmaray’ı, Metrobüs’ü, 3. Köprü’yü, 3. Havalimanı’nı yapanlara karşı çıkmayalım. Şimdi CHP’liyiz diye bunları görmezlikten gelemeyiz. 

Ama CHP’lilerin büyük bir kısmı da görmüyor sanki?

Taraf olmamak lazım... Evet, CHP’liyim, ama doğrulara doğru derim, yanlışlara yanlış…

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasına nasıl yaklaşıyorsunuz?

Olur, neden olmasın? İnşallah Demirel’i göstermez bizimkiler de... 

AK Parti’li Bağcılar Belediyesi’nde Meclis üyesisiniz. AK Parti’li Bağcılar nasıl?

Geçen gün Bağcılar Belediyesi’nden bir arkadaşımızla parkları gezdim. İnanın çok beğendim. CHP’li Bakırköy’de o parklar yok. AK Parti’li Bağcılar’daki o temizlik, Bakırköy’de yok. 

Siz namaz kılıyorsunuz diye mahalle baskısı oldu mu partiden?

Maalesef... Seçim çalışmaları sırasında biz camiye namaz kılmaya giderken, ‘namaz tayfası’ diyorlardı bize. Oradan partideki arkadaşlar namaz kılmamızı küçümsüyorlar. Ben inançlara saygılı laikliği benimsemiş bir kimseyim. Ama bırak da namazımı da kılayım yani… Oruçla da dalga geçenler olurdu: “Niye aç kalıyorsunuz ya” gibi…

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum