MHP'den TSK'ya Bayrak Cevabı!

MHP'den TSK'ya Bayrak Cevabı!
Lice'de yaşanan gerginlik ve Türk bayrağının indirilmesi MHP'yi kızdırdı.

Lice'de iki kişinin ölümüyle sonuçlanan Karakol yapımı eylemlerinin gerginliği devam ediyor. Bir PKK'lının Türk bayrağını gönderden indirmesinin görüntüleri oldukça tepki aldı. TSK'nın "çocuk olduğu için hassasiyet gösterdik, ateş açmadık" açıklaması ile MHP'yi kızdırdı.

MHP Partisi Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu,Hükumetin çok fazla taviz verdiğini, artık o bölgede devlet otoritesinin yok olduğunu söyledi. TSK'nin açıklamasına oldukça kızan Halaçoğlu, "kimse kıvırmasın" dedi.

Halaçoğlu, MHP olarak Türk bayrağının indirilmesini ilerleyen günlerde tepki vereceklerini "Önümüzdeki günlerde nasıl bir tepki vereceğimizi göreceksiniz" sözleriyle dile getirdi.

O BÖLGEDE DEVLET OTORİTESİ YOK

İşin boyutunun nereye gittiğini yaşanan bu durum çok iyi gösteriyor. Normal bir tepki ötesinde, aslında bir ülkenin kendilerinin de mensup olduklarını söyledikleri, ayrım istemedikleri, bölünme istemedikleri, birlik ve bütünlüğün devam edeceğini söyledikleri bir ülkenin bayrağını gönderden aşağı indiriyorsanız aslında farklı şeyler düşünüldüğünü anlamamanız mümkün değil.

Eğer barış süreci denilen süreç gerçekten barış sağlayacaksa, hem PKK'nın militan kazanmak için bu kadar uğraş vermesine, stratejik noktaları ele geçirmesine, yolları kepçelerle kazarak kapatmalarına, ayaklanma gösterileri, çeşitli taciz ateşleri söz konusuysa artık bunun adını farklı şekilde koymak gerekiyor.

O bölgede devlet otoritesinin yok olduğu, devleti temsil edenlerin de siyasi çıkarları sebebiyle göz yumduğu barış süreci adı altında yürüttükleri sürecin akamete uğradığının toplum tarafından anlaşılması üzerine kaybedeceklerini düşünmelerini göz önüne aldığınızda bir başıboşluk olduğunu görebilirsiniz. Bu başıboşluktan yararlanan Kürt militanlarının, Kürtçülerin, PKK'nın sürdürdüğü kazanım elde etme çabaları ve ülkeyi karıştırmaya yönelik bir takım hareketlerin hepsini bu çerçeve içerisinde görebilirsiniz.

CUMHURBAŞKANI OLMAK İÇİN ŞİRİN GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYOR 

Sayın Başbakan cumhurbaşkanı olmak istiyor. Hali hazırdaki kendi oy potansiyeli cunhurbaşkanı olmasına yeterli gelmiyor. Haliyle BDP/HDP'nin, PKK'nın desteğini alma ihtiyacı hissediyor. Onların desteği olmadan cumhurbaşkanı olma ihtimali yok. Dolayısıyla geçtiğimiz gün yapılan Çalıştay da dahil, o bölgede hoş görünmek, PKK ile yeni bir çatışmaya girmeden şu süreci atlatabilmek gibi bir düşünce söz konusu. Haliyle bu tavırları hukuk tanımazlığı bile gözardı etmelerine yol açıyor.

SAMİMİ OLDUKALRINI DÜŞÜNMÜYORUM 

PKK'nın kuruluş tüzüklerine baktığınız zaman, bağımsız Kürdistan'dan söz ettiğini, bunu bir ihtilal ile ele geçirmekten söz ettiğini görebilirsiniz. Yapılan toplantıların samimi bir toplantı ve görüşme olduğunu düşünmüyorum. Barış sürecin başladığını belirttiklerinde PKK silahlarını bırakacak ve sınır dışına çıkacaktı. PKK ikisini de yapmadı. Aksine, kaçırarak veya ikna ederek ya da bir takım propagandalarla 5 bine yakın insanı da içine alarak kendini daha da güçlendirecek bir yol izledi. Hükumete güvenmediklerini ve samimi olmadıklarını ortaya koyan bir hareketti bu. Aynı şey hükumet için de geçerli. Hukuk tanımayanlarla hukuk tanıyan bir devletin anlaşması mümkün değil zaten.

Analar ağlamasın diyerek yola çıktılar ama şimdiye kadar kaç korucu öldü, bundan kimin haberi var. İnsanlar yine öldü ama gizlendi. Bugün iki tane militanın askeri karakola uzun namlulul silahlarla ateş açması sonucunda karşılık vermesi üzerine ölmesi bahane edilerek ortaya çıkan, sokaklara dökülmüş bir topluluk sadece bugün yok, önceden de vardı. Analar ağlamasın sözü havada kalmasın diye taviz üstüne taviz verildi.

Halaçoğlu, MHP olarak bayrak indirilmesine nasıl bir tepki vereceksiniz sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Tepkisiz kalmamız mümkün olabilir mi? Nasıl bir tepki vereceğimizi daha sonra göreceksiniz. Bizim önceliğimiz bayrağı indiren PKK militanından önce AKP'nin vurdumduymazlığı ve hıyanet derecesine varan bir takım sorumsuzlukları."

PKK militanlarını vuran askerler hakkında soruşturma açan bir İçişleri Bakanlığı'mız var. Bugüne kadar PKK'lıların yaptıkları yol kesmeden, karakollara ateş edenlere kadar bu militanları araştırma gibi bir talimatları var mı?

TSK'nın "çocuk olduğu için hassasiyet gösterildi, ateş açılmadı" ifadesini yorumlayan Halaçoğlu şunları söyledi:

KİMSE KIVIRMASIN 

"Hangi çocuk? Görülüyor orada, 26 yaşında adam. Tel örgüden atlayıp içieri giren hangi çocuktan bahsediyor, kimse kıvırmasın. Bunu görmezden gelip unutturmaya çalışanlar yarın tarih önünde, bu millet önünde hesap verecekler.

İnternethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum