Samanlı'daki Kahramanlar Namuslarını Çiğnetmedi

Samanlı'daki Kahramanlar Namuslarını Çiğnetmedi
Sözcü gazetesi kaş yapayım derken göz çıkarmaya devam ediyor. Samanlı'da şanlı bayrağa el sürdürmeyen kahramanların hikayesini de yanlış anlatıyor.

Diyarbakır'da 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinin telle örülü duvarından atlayarak direğe takılı bulunan Türk bayrağının indirilmesi tüm Türkiye'de büyük bir tepki ile karşılandı bu olay akıllara Samanlı Karakol baskınını hatırlattı.

Samanlı Karakolu Hakkari'nin Şemdinli İlçesinin en güneyinde bulunan o zamanlar için kaçakçılıkla mücadele için kurulmuş sınır karakollarından biridir. PKK’nın önemli gelir kaynaklarından uyuşturucu ticaretinin önünde bir kale gibi durmaktadır. Bölgede kaçakçılıkla uğraşan kişilerinde önünde bir engeldir.

PKK 1990’lı yılların başında şemdinli ilçesi sınırında oluşan kaçakçılık faaliyetlerinin önünde en büyük engel olarak Samanlı Karakolunu görmektedir.
Karakol komutanı Feyzullah Teğmen karakolun varlık sebebini iyi kavramış ancak hain odakların dikkatini çekmiştir. Sıcak bir yaz gecesi sabaha karşı askerin nöbetini tamamlamasına az kalmış... yakında güneş doğacak… derken 150 civarı hain hapların vermiş olduğu cesaret ve çılgınlıkla silahlarını ateşlemiş roket atışları ve yoğun bir makineli tüfek atışı başlamış ilk şaşkınlığın atılmasından sonra hainlere gerekli cevap verilmiştir.

SAMANLI KAHRAMANLARI BAYRAĞI CANLARI PAHASINA KORUDU

Hedefleri karakolun ana binası önünde şerefle dalgalanan Türkün bayrağıdır. Bayrağı el geçirmek onlar için birinci hedef haline bütün güçlerini kullanmalarına rağmen anadolunun içinden çıkmış temiz yürekli, saf ve helal süt emmiş mehmetler namuslarına leke sürdürmemiş ve bayrağın bulunduğu bölgeyi etkili bir şekilde savunarak sağ kalan teröristleri çıktıkları mağaralara ,geberen hainler ise cehennem çukurlarına yuvarlamışlardır.
gecenin sonunda 10 şehit verilmiştir. 9 askerimiz ise sonsuza kadar o gecenin gazisi olmuşlardır. 7’si pkk tarafından kaçırılmıştır.

KARAKOL BİNASI YIKILDI AMA ŞANLI BAYRAK AYAKTAYDI

Bölgeye ulaşmış bir gazetecinin çektiği bir kare fotoğraf o gece verilen müthiş mücadeleyi kısa ve anlamlı bir şekilde anlatmıştır. Fotoğraf karesinde yıkılmış karakol binası adeta moloz haline gelmiş ancak bu kadar yıkıntı içinde bayrağın olduğu yer sanki hiçbir şey olmamış gibidir. Şanlı bayrağımız sakin sakin ve kendisi için verilen o müthiş mücadelenin gururu içersinde dalgalanmaktadır.
4 Ağustos 1991 Gecesi Cennete Kanatlanan Mehmetler
Jandarma Onbaşı Bekir ÖZAYDIN
Jandarma Er Sedai ÖZER 
Jandarma Er Hasan TARIM 
Jandarma Er Yüksel KARACA
Jandarma Er Mustafa HİÇYILMAZ
Jandarma Er Mustafa GEDİK
Jandarma Er Durak AÇIKGÖZ
Jandarma Er Sait Ahmet APAK
Jandarma Er Erdal ÇOBAN
GKK Baki YALÇIN

9 AĞUSTOS 1991 DEĞİL SÖZCÜ DOĞRUSU 4 AĞUSTOS 1991

 

sozcu2-003.jpg

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum