Almanya’da Seccadeler Ateşe Verildi!

Almanya’da Seccadeler Ateşe Verildi!
Almanya’nın önemli üniversitelerinden HAW Hamburg’da Müslüman kız öğrencilerin ibadet özgürlüklerine yönelik gerçekleştirildi; öğrencilerin namaz kılmak için kullandıkları seccadeleri okul koridorlarında ateşe verildi.

Her fırsatta Türkiye’ye ve İslam âlemine insan hakları, hoşgörü ve özgürlükler dersi vermeye yeltenen Batı’da gün geçmiyor ki Müslümanlara yönelik yeni bir saldırı gerçekleşmesin. Son olay Almanya’nın önemli üniversitelerinden HAW Hamburg’da Müslüman kız öğrencilerin ibadet özgürlüklerine yönelik gerçekleştirildi; öğrencilerin namaz kılmak için kullandıkları seccadeleri okul koridorlarında ateşe verildi.

ŞİKÂYETTE BİLE BULUNAMADILAR!

Akit’in haberine göre, HAW Hamburg (Kullanılan Bilimler Yüksekokulu) adlı, verdiği eğitim kalitesiyle dikkat çeken üniversitede, Müslüman kız öğrencilerin, yönetimin izniyle namaz kıldıkları odadan alınan seccadeleri kimlikleri bilinmeyen kişi veya kişilerce yakıldı. Saldırıyı vakit namazını kılmak için odaya yöneldiklerinde fark ettiklerini söyleyen, isminin açıklanmasını istemeyen Müslüman öğrencilerden biri, “Öğlen vaktinin namazını kılmak için kullandığımız odaya giderken, geçtiğimiz yolun üzerinde namazlıklarımızı yerde yakılmış olarak gördük. Odaya girdiğimizde, sadece seccadeleri alıp yaktıklarını fark ettik. Odada başka hiçbir şeye dokunulmamış. Yanmış seccadelerin fotoğraflarını çektik. Polise veya yönetime bildirmedik. Saldırıyı kınıyoruz. Baskıya uğramaktan korktuğumuz için de, sesimizi çıkaramıyoruz” şeklinde konuştu.

İSLAMOFOBİ’DE YÜZDE 50 ARTIŞ

Öte yandan, sözde özgürlüklerin beşiği olarak lanse edilen Fransa’da, İslamiyet karşıtı saldırıların geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50 arttığı bildirildi. Fransa İslamofobi İle Mücadele Derneği’nin (CCIF) açıkladığı rakamlara göre, 2013’te 691 saldırı yapılırken bu sayı geçen yıla oranla yüzde 47,7 arttı. Araştırmada en çok saldırıya maruz kalanların ise başörtülü genç kızlar olduğu vurgulandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum