Kur’an-ı Güzel Okuma 1.’si Bursa’dan Çıktı

Kur’an-ı Güzel Okuma 1.’si Bursa’dan Çıktı
Diyanet’in Kur’an-ı Güzel Okumu yarışmasının finali Ankara’da gerçekleştirildi. Bölge birincilerinin yarıştığı yarışmada Bursa’dan imam Beytullah Özdemir Türkiye 1.’si seçildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı’nca düzenlenen ve bir ilk olma özelliğine sahip “Ulusal Düzeyde Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” sonuçlandı. Hafızlık finali 14 Haziran’da İstanbul’da yapılan yarışmanın Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma finali de hafta sonu Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde gerçekleştirildi. İki bölümden oluşan yarışmanın Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma bölümünün birincisi Bursa’dan Beytullah Özdemir oldu.

BİR İLK, 35 YAŞ ALTI HERKES KATILABİLDİ

Diyanet’in daha önce düzenlediği benzer yarışmalar kurumsal bazda oluyor, yani sadece Diyanet personeli olanlar katılabiliyordu. Bu yarışmaya ise bir ilk yaşanarak, ulusal bazda 35 yaş altında ve erkek olan herkes katılabildi. Yarışmaya sadece daha önce benzer bir yarışmaya katılarak dereceye girmiş olanlar alınmadı.   

TOPLAM 950 BAŞVURU GELDİ

Başvurular 10 Şubat-21 Mart tarihleri arasında alındı. Yarışmalar iki ayrı kulvarda yani Hafızlık ve Güzel Okuma şeklinde iki ayrı başlıkta yapıldığı için başvurular da ayrı ayrı alındı. Bu iki yarışma için toplam yaklaşık 950 başvuru geldi. Başvuruların ardından Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun, Trabzon ve Erzurum’da bölge finalleri gerçekleştirildi. Uzman kurullar tarafından bu her bölgeden bir 1. seçildi. Bölgelerden gelen Hafızlık ve Güzel Okuma birincileri arasında finaller yapılarak, iki ayrı alanda ayrı ayrı Türkiye birincileri seçildi. 

HAFIZLIK BİRİNCİSİ ANKARA’DAN ORHAN GÜNGÖR

Yarışmanın Hafızlık Finali 14 Haziran’da İstanbul’da Fatih Camii’nde gerçekleştirildi. Bölgelerden gelen birinciler arasında yapılan finalde uzman kurul Ankara’dan din görevlisi Orhan Güngör’ü 1.’liğe layık görürken, 2. Bursa’dan yine imam olan Zafer Çiftli, 3. ise İstanbul’dan Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde kursiyer Muhammet Güntay oldu. Hafızlık birincisi Orhan Güngör, Yenimahalle Müftülüğü’ne bağlı Demetevler Anadolu İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camii’nde görev yapıyor.

GÜZEL OKUMA’NIN BİRİNCİSİ İSE BURSA’DAN

Yarışmanın Güzel Okuma bölüm finali de 22 Haziran Pazar günü Ankara’da, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde gerçekleştirildi. Yarışmada derece girenler yine Diyanet içinden oldu. Bursa’dan imam Beytullah Özdemir 1. olurken, Antalya’dan imam İrfan Keskin 2., İstanbul’dan Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde kursiyer Mustafa Altın 3. oldu. Yarışmada dereceye girenlere 10 bin ila 5 bin TL arasında değişen oranlarda para ödülü verildi. 

KALİTE ARTTI

Yarışmayı düzenleyen Diyanet Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu’nun Başkanı Osman Şahin, Habervaktim’e yaptığı açıklamada, tablonun kendilerini son derece memnun ettiğini belirterek, ilginin artış gösterdiğini söyledi. Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumada kalitenin arttığını gözlemlediklerini ifade eden Şahin “Diyanet’in çalışmaları; Kur’an Kursu ve eğitim merkezi sayısının artması, teknolojinin gelişiyor olması özellikle güzel okumada kaliteyi artırdı. İstediğimiz örnek okuyuşlara rahatlıkla ulaşabiliyoruz artık. Bunlar kalitenin artmasında faydalı oldu” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum