PKK En Stratejik Bölgeye Yerleşti!

PKK En Stratejik Bölgeye Yerleşti!
PKK, Kandil'den sonra ikinci bir merkezi üslenme alanı kurmak için silahlı güçlerinin bir bölümünü Irak Kürdistan bölgesindeki Şengal Dağı’na yerleştiriyor.

KDP'ya yakınlığı ile bilinen Basnews muhabirinin PKK kaynaklarına dayandırdığı habere göre, PKK’nın silahlı güçleri Şengal Dağı’na yerleşti. Rojava ve Irak Kürdistanı sınırının tamamı ile Irak-Suriye arasındaki Rebia sınır kapısının PYD’ye bağlı Halk Savunma Birlikleri (YPG) güçlerinin denetiminde olduğunu belirten kaynak, ’’PKK Şengal Dağı’nı Kandil gibi merkezi üslenme alanı haline getirmeyi amaçlıyor’’ dedi.

ÜÇ ÜLKENİN SINIRINDA STRATEJİK BİR BÖLGE!
 
Şengal Bölgesinin tamamı Peşmerge’nin kontrolü altında. Bölgedeki Ezidi Kürtlerin talebi üzerine Kürdistan Bölge Hükümeti özel bir güç oluşturup alana göndermişti.
 
IŞİD’in Musul kentini ele geçirmesinden sonra PKK yetkilileri Kerkük ve Şengal’iPeşmerge Güçleri ile birlikte korumak için hazır olduğunu açıklamıştı.
 
Stratejik öneme sahip olan Şengal Dağı ve silsilesi, Türkiye, Irak ve Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava  sınırlarında yer alan dağlık alanı kapsıyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum