Gökçek, Twitter Hesabını Nasıl Kaybettiğini Anlattı

Gökçek, Twitter Hesabını Nasıl Kaybettiğini Anlattı
Twitter hesabı bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabının nasıl ele geçirildiğini anlattı.

AK Parti İl Başkanları Toplantısı’na gelişinde gazetecilere konuşan Gökçek, “Sabahleyin mesaj atıyordum, saat 6 sıralarıydı, daha yatmamıştım. iPadimde böyle bir sıfırlanma oldu tereddüt ettim tekrar açtım kapattım. Yeniden mesaj attım gitti. Demek ki o sırada uğraşıyorlarmış. Arkasından sabahleyin kalktığımda baktım ki hacklenmiş. Ondan sonra gerekli girişimleri yaptık. Yaklaşık 8-9 saat sonra tekrar hesabı aldık. Yapan kişiyi aşağı yukarı tespit ettik.” dedi.
 
Bu kişinin Türkiye’de mi olduğunun sorulması üzerine “Türkiye’de.” diye cevap veren Gökçek, "O konuda da hem savcılığa hem de emniyete gerekli bilgileri verdik. İnşallah önümüzdeki günlerde bizim tespitlerimiz doğru çıkar ve bu işi yapan da cezasını çeker.” şeklinde konuştu.
 
Neden kendisinin seçilmiş olabileceği konusunda ise Gökçek, “Öyle zannediyorum dikkat çekmek için. Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı'ndan sonra en fazla takipçisi olan siyasetçi benim. Herhalde dikkat çekmek için bunu yaptı.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Gökçek, Twitter şirketine de yardımlarından dolayı teşekkür etti: "Sayın Başbakan'ın Twitter konusunda sanal alemdeki yanlışlıklar üzerine bunu düzeltilmesini istemesi net olarak ortaya çıktı. Twitter yardımcı oldu, açıkça ifade edeyim. Onlara teşekkür ediyorum. Aynı olay ABD’de bir siyasetçinin başına gelseydi 5 dakikada halledilirdi.” 
 
Gökçek son olarak da “Sanki ben başka bir tweet hesabından onlara mesaj atmışım onlar da cevap vermiş gibi çıktı. Bunların aslı astarı yok. Ben kendi hesabımı, telefon numarasını vermek suretiyle belediyenin bunun haricinde hiçbir hesaba iltifat etmeyin dedim. Oradan da bir takım açıklamalar yaptım. Oradan da bir isim var herhalde o çıkacak.” ifadelerini kullandı.

gokcek2-001.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum