Maliki'den İki Yüzlü Tavır!

Maliki'den İki Yüzlü Tavır!
BBC'de IŞİD'i bombalayan Esed'e teşekkür eden Maliki daha önce PKK'yı vuran Türkiye'yi sınır ihlali yapmakla suçladı.

Irak’ın Suriye’den böyle bir talepte bulunamadığını belirten Maliki, buna rağmen IŞİD’e karşı düzenlenen her saldırıyı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. 

Geçtiğimiz salı günü Irak sınırında bulunan IŞİD militanlarına hava saldırısı düzenlenmişti. Salı günü düzenlenen saldırıyı ABD’ye ait İHA’ların düzenlediği bildirilmişti. Bildirinin ardından Pentagon, saldırıyı ABD’nin düzenlediğini yalanlamıştı. Bunun üzerine IŞİD militanlarına karşı düzenlenen hava saldırısının Suriye tarafından düzenlendiği açıklandı.

MALİKİ İKİ YÜZLÜLÜĞÜNÜ ORTAYA KOYDU!

Türkiye'nin Irak sınırından gelip ülkede kan akıtan PKK'lı teröristlerin Kamplarını savaş uçakları ile bombalamasını sınır ihlali olarak gören Maliki hükümeti sınır ihlali yapıldığı gereçesi ile sert tepki göstermişti. Aynı Maliki Suriye'nin terörist ilan edilen IŞİD'i bombalamasına teşekkür ile karşılık verdi. 

2012 yılında Türkiye'yi sınır ihlali yapmakla suçlayan Irak Hükümeti Sözcüsü Ali Debbağ'ın yaptığı açıklama aynen şöyle "Bakanlar kurulunda, Türk savaş uçaklarının Irak hava sahasındaki ihlallerinin görüşüldüğünü kaydetti.

''Irak'ın hava sahasına ve bağımsızlığına yapılan bu ihlalleri kınıyoruz. Irak, bağımsızlığına yönelik bu tür ihlalleri önlemek için gerekli icraatları yapma hakkına sahiptir. Bakanlar Kurulumuz, Dışişleri Bakanlığı'nı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden ihlalleri tespit etmesi ve kınama kararı çıkarması için görevlendirdi'' 

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum