Camii Yapımına Karşı Çıkmak İçin Okulu Kullandılar

Camii Yapımına Karşı Çıkmak İçin Okulu Kullandılar
Samsun'da yapılması planlanan "dini tesis" alını marjinal grupların engeline takıldı.

Samsun Büşükşehir Belediye Meclisi, Atakum ilçesinde yaptığı Nazım İmar Planı Değişikliği ile Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi’nin bulunduğu okul alanını, “dini tesis” alanına dönüştürdü. Değişikliğe konu olan alanda bulunan Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin eski adresi yani Gelemen'deki YİBO'ya taşınması gerektiği tebliğ edildi.

Bölge halkına nefes aldıracak camiinin yapımına tepki gösteren okul aile birliği üyeleri ise marjinal grupları harekete geçirerek okulun taşınmaması için hukuksuz biçimde provokatif eylemlereimza atıyor.

'KARAR DOĞRU, CAMİ YAPILMALI'

Samsun’un Atakum ilçesinde yapılması planlanan 15 bin kişilik camiye Samsun Gelişim Merkezi Derneği'nden (SAGEM) tam destek geldi.

Konu ile ilgili akasyamhaber'e konuşan SAGEM Başkanı Kürşad Gündoğdu, Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisinde yapılması planlanan 15 bin kişilik camiye Samsun'un ihtiyacı olduğunu belirterek, "Cami yapılmasına karşı çıkmak için okul ve ağaç gibi hassas ve spekülatif konuların arkasına saklanmak doğru değil" dedi.

Yıllar önce yeri yine Gelemen'de olan okulun zamanın şartları içerisinde merkeze taşındığını belirten Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararın doğru olduğunu  ve okulun yine eski yerine taşınması gerektiğini belirtti. 

Camilerin konum olarak gösterişli alana yapılması gerektiği fikrini desteklediklerinin de altını çizen Gündoğdu, Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin yerinin değiştirilmemesi için yapılan eylemlerle ilgili olarak, "Hukuk dışı yöntemlerle 'burada camii istemiyoruz' gibi tepkilerle karşı karşıyayız. Bunu anlamamız ve kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

' YAPILAN EYLEMLER CAMİ DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLEMESİN!'
 
SAGEM Başkanı Gündoğdu, sahil bölgelerindeki insanları rahatsız edeceği düşüncesiyle camiyi istemediklerini söyleyen protestocuların cami düşmanı gibi gösterilmesinin de doğru olmayacağını belirtti.

Gündoğdu, Atakum Tarım Lisesi’nin 50 yıllık bir okul olduğunu ve o yıllarda Atakum’un şehir merkezinin dışında ve tarım ve hayvancılık bakımından elverişli olmasından dolayı Atakum'a taşındığına da dikkat çekerek, "Bu işi büyüterek eylem boyutuna getirdiğiniz takdirde insanları cami düşmanlığına itersiniz. Samsunun merkezinde birçok dini etkinliği karşılayacak sayıda yeterli kapasitede cami bulunmamaktadır. Gelişen ve değişen Samsun'un nüfusu günden güne artmaktadır. Bu yüzden yapılması planlanan 15 bin kişilik cami ihtiyaçtır ve herkes tarafından desteklenmelidir" sözlerini sarf etti.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum