İsrail'in Sinsi Planı!

İsrail'in Sinsi Planı!
Ortadoğu'da kendini yalnız hisseden İsrail müttefik arayışına girdi. Gözlerini Irak ve Suriye'nin kuzeyine dikti.

Irak ve Suriye'de yeni bir güç olarak ortaya çıkan IŞİD'in bölgedeki dengeleri değiştirmesiyle ABD'li gazeteler daha da fazla parçalanmış bir Ortadoğu'yu dile getirmeye başladılar Birinci Dünya Savaşı sonrası Fransız ve İngilizler tarafından Sykes-Picot antlaşmasıyla tasarlanan Ortadoğu sınırlarının daha fazla dayanamayacağını ileri sürdüler

İSRAİL "KÜRT DEVLETİNİ" UZUN ZAMANDIR İSTİYOR

Bölgede kendini yalnız hisseden İsrail daha önce de sık sık 'Kürt Devleti" kurulmasını dillendirdi. 2012 yılında eski İsrail Başbakanı İzak Rabin'in dış politika danışmanlarından olan emekli istihbarat subayı Jacques Neriah tarafından bir rapor kaleme alındı ve 'Jerusalem Center for Public Affairs' tarafından yayınlandı. Neriah'nin raporunda, Ortadoğu'da yaşanan koşulların Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkına zemin hazırladığı ifade edildi. Neriah, raporunda Kuzey Irak'taki bir Kürt devletinin İsrail'in jeopolitik çıkarlarına yararlı olabileceğini de belirtmişti.

LİBERMAN'IN AĞZININ SUYU AKIYOR!

Filistin'i kan gölüne çeviren İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e, "Irak gözlerimizin önünde parçalanıyor ve bağımsız bir Kürt devletinin kurulması kaçınılmaz bir sonuç gibi görünmekte" dediği ortaya çıktı.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de Obama ile yaptığı bir sohbette bağımsızlık halinde Kürt devletini ilk tanıyacak ülke olacaklarını söylemişti.

HEDEFLERİ BÜYÜK İSRAİL

İsrail'in Nil'den Fırat'a kadar uzanan "Büyük İsrail" devletini kurmak, Mescid-i Aksâ'yı yıkarak onun yerine kendileri için kutsal olan Süleyman Mabedini inşa etmek, böylece kendilerine vaad edildiğine inandıkları vatanlarına (arz-ı mev'ûda) ulaşma çabaları gizli bir proje değil İsrail'in bir çok müzesinde bu haritalar sergileniyor.

2012 sayımına göre nüfusu tahmini olarak 8.081.000 çıkan İsrail'in bu amacına tek başına ulaşamayacağı ortada bu nedenle yanına bir taşeron arıyor o yüzden bağımsız bir 'Kürt Devleti' hayali kuruyorlar. 

Habervaktim.com

 

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum