Paralelcilerin Yaptığını İsrail Bile Yapmadı

Paralelcilerin Yaptığını İsrail Bile Yapmadı
Memur-Sen’e yönelik paralel saldırının perde arkasını Akit’e anlatan Ahmet Gündoğdu, “17 Aralık komplosuna ve vesayet anlayışına karşı durduğumuz için hedef alındık. Paralelcilerin yaptığını İsrail yapmadı” dedi.

Paralel yapının yayın organlarından Zaman ile paralel çetenin tetikçisi Taraf gazetesinin hedefe koyduğu Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, işin arkasındaki gerçeği Akit’e açıkladı. Başkan Gündoğdu, sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

“17 ARALIK’TA MESELENİN DERSHANE OLMADIĞINI GÖRDÜK”

- Gülen Cemaati ile daha önce yakınlaşmanız olmuş mu idi? Hangi konularda ayrıştınız ki size saldırmaya başladılar?

- Paralel vatandaşlarla referandumda bir ittifakımız olmuştu. Yüzde 99 doğrultuda ortak çalıştığımız nokta referandum idi. Geriye baktığımızda bunun haricinde başörtüsü konusunda aynı değerlendirmede olmamışız. Mavi Marmara Olayı’nda 180 derece ters düşmüşüz. Siyonizm ve İsrail konusunda onlarla aynı düşüncelerde olmamışız. İmam-Hitap Liseleri konusunda aynı düşünmemişiz.
Gençlik ve kesintili eğitim konusunda aynı noktada olmamışız. İmam-Hatip Liseleri’nin devamı ve katsayı engelinin kalkması konusunda aynı fikirde olmamışız. Bunun yanında onların en önemli değer verdiği konu dershaneler idi. ‘Milli Eğitim Bakanlığı’nın işi dershane kapatmak değil dershanelere ihtiyaç hissettirmeyecek kaliteli eğitimi yapmak olmalıdır’ şeklinde açıklama yaptık. ‘Dershaneler kapatılmamalı ancak kapanmalıdır’ dedik. Bu vatandaşlar, bunu manşet yaptı. Görüşümüz oydu doğrusu da oydu. Ama 17 Aralık ve 25 Aralık’ta Gezizekalıların, bir sanatçının ‘Mesele ağaç meselesi değil’ dediği gibi meselenin dershane meselesi olmadığı gerçeğini gördük.

“CAMİLERİ AHIRA ÇEVİRENLERE SEMPATİ İLE BAKIYORLAR”

- Sizi ne zamandan bu yana hedef almaya başladılar?

- 17 Aralık’ta ortaya çıkan tabloya baktığımızda Hizmet, Cemaat, Hoca, kavramları içersinde sanki Allah rızası gibi gösterilen şeyin aslında dershanelerin özel okullara dönüştürülmesine kızgınlığın, 18 yıl ezanı Türkçe’ye döndüren bir zihniyete ve camileri ahıra döndürenlere sempatiye dönüştüğünü gördük. Dün güzel Türkçemizi duyurduğu için alkışladığımız, Türkçe Olimpiyatları ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin yapması gerekenleri yapanların, Dışişleri Bakanlığı dinlemesi ile terörist İsrail devletinin Türkiye Cumhuriyeti’ne yapmak isteyip de yapamadığını yaptığına tanıklık ettik. Bunun üzerine biz, ‘vesayetin her türlüsüne karşıyız’ diyerek millet iradesinin ve ülkemizin yanında yer aldık. Bu yer alışımız ve yolsuzluk konusundaki açıklamalarımızdan sonra bizi hedef almaya başladılar.

“O GÜN MÜ AYIK DEĞİLLERDİ ŞİMDİ Mİ DEĞİLLER”

- Son bir haftadır toplusözleşme ve iş güvencesi üzerinden sizi ve sendikanızı hedef alan haberler yapıyorlar? Bu konuların aslı nedir?

- Hedef aldıkları konulardan biri toplusözleşme. Aynı gazete 8 Ağustos günü ‘Memura çifte müjde’ diye bunu manşetten vermiş. Şimdi ‘Memur aldatıldı’ diyor. Çifte bayram mı aldatıldı mı? O gün bu haberi yaparken mi ayık değillerdi bugün mü ayık değiller? Ben bunu merak ediyorum. ‘İş güvencesi kırmızı çizgimizdir’ diyoruz. Başbakan ile iki kez görüşerek iki kez de Çalışma Bakanı ve diğer bakanlarla görüşerek iş güvencemize dokundurtmamak için içerdeki tasarıyı, taslağı değiştirmek için çalışıyoruz şu anda da çalışmamız devam ediyor. Komisyondayız, buradayız, çalışma devam ediyor. Bunu da basına deklare etmemize rağmen, ‘Memurun iş güvencesi elinden alınıyor Memur-Sen seyrediyor’a getiriyorlar. Bugün yine haber yapmışlar. ‘Memur-Sen 5 TL sendika aidatı için enflasyon farkından feragat etti’ şeklinde. Neresini düzelteyim bunun. Biz sendika aidatı ile ilgili bir talepte bulunmadık. Zaten bu toplusözleşmede olmaz. Sendika aidatlarının asgari ve azami sınırı kanunda bellidir. Sendikalar tüzüğünde bunu belirler. Bu bizim kurulduğumuzdan beri maaşların binde 5’idir. Hizmetli de bu 7 TL’dir, öğretmende 13 TL’dir, profesörde 18 TL’dir. Bizim bu sene toplusözleşmede ayda 15 TL olan toplusözleşme ikramiyesini 2015’ten itibaren ayda 20 TL’ye çıkardık. Bundan kim yararlanır? Sendikalı üyeler yararlanır. Paralelin Aktif-Sen üyeleri de yararlanır, Kamu-Sen üyeleri de KESK üyeleri de Memur-Sen üyeleri de yararlanır. İşçi sendikacılığı da böyledir. Sendikalı olmanın toplusözleşme ikramiyesi vardır. İşçilerde bu en az 300 TL’dir. Biz de 10 yılda gelebildiği nokta 20 TL’ye 2015 için çıkarabildik.

“YALAN SÖYLEMEYİ AHLAKINA SIĞDIRMIŞLAR”

- Cemaat’in gazetesi Zaman’ın yanında Taraf gazetesi de sizi eleştirmeye başladı. Bu konuyu nasıl yorumluyorsunuz?

- Taraf’a bu haberleri yaptıranların bunlar olduğu anlaşılıyor. Fark etmez. Taraf’ı yanlış olanlar ile Zaman’ı okuyamayanlar aynı kategoride yer alır. Taraf’ın haberini de arkadaşlar tekzip etti. Bir haberde sekiz yalan. Ömrümde Kıbrıs’a hiç gitmedim Kıbrıs’ta tatilde gösteriliyorum. Aynı haberin içersinde katarakt ameliyatı olmuşum gözüküyorum, aynı haberde Yozgat’ta, Tokat’ta, Sivas’ta, Ordu’da, Giresun’da teşkilat çalışmasındayım. Yalan söylemeyi ahlakına sığdıran ahlaksızlar için söyleyecek bir söz yok.

“ÇATI ADAYIN ARKASINDA PARALEL DEVLET DE VARMIŞ”

- Dikkatli baktığımızda muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu açıklandıktan sonra size olan tepkilerinde artış görüldü. Bunun sebebi nedir?

- Biz çatı aday belli olunca; ‘Milletin binasına uygun çatı istiyoruz. 2010 referandumundan sonra oluşan yeni Türkiye’yi geliştirecek, dünya mazlumlarına sahip çıkacak, her türlü vesayetle, paralelle, dikeyle, yatayla kavgayı devam ettirecek, Suriyeli çocukların ve Mısır’da darbeci Sisi’ye karşı koyanların, Orta Afrika’da zulme uğrayan Müslümanların, Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimizin, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin sesini duyacak ve dünyaya duyuracak bir Cumhurbaşkanı istiyoruz’ dedik. Fakat falancı cumhurbaşkanı olsun değil. ‘Bize göre cumhurbaşkanı böyle olmalıdır’ dedik. Esed’i kınayamayan, Sisi’yi lanetlemeyenlerin bu ülkede cumhurbaşkanı olma devri bitmiştir. Artık Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer türü kişiler bu ülkede asla cumhurbaşkanı olamaz. Çünkü onlar milletin verdiği vekâlet yetkisini başka türlü kullanan milletvekilleri eliyle olmuş kişilerdir. Güneş Motel benzer şeyler Meclis’in devre dışı bırakıldığı süreçler yaşanmıştır. Millet cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iradesini vekillerine bırakmıyor asıl olarak kendisi kullanıyor ve bu millet asla değerleri ile kavga edenlere prim vermez dedik. Bu ifadelerden sonra ses onlardan çıktı. Bu da ‘çatı adayın arkasında paralel devlet de varmış’ denilmesine sebep oluyor.

“BEYAZ MÜSLÜMANLIĞA MÜSAADE ETMEYİZ”

Memur-Sen’e yönelik saldırıların perde arkasını anlatan Gündoğdu, “17 Aralık’ta yapılan yanlışlığa karşı koyduğumuz için meydan okuduğumuz için dün devletin; muhafazakârları, Kürtleri, Alevileri, başörtülüleri öteki ilan ederek tırnak içersinde kendisine vesayetçi bir ‘Beyaz Türk’ tanımlamasına karşı çıktık. Bugün de Müslümanlar içersinde diğer bütün Cemaatleri ezerek, iftiralarla, şantajlarla, dinlemelerle, kirli işlere bulaşanlara, kimsenin ‘Beyaz Müslümanlığına’ müsaade etmeyiz. Üstünlük takva iledir. Allah’tan korkma iledir. Ve kişi sevdiği ile beraberdir. İsrail’in yanında yer almak. İsrail ile aynı hedeflere adım atmak, İsrail’in Türkiye’de istediği işlerin içersinde yer almak vebaldir. Bizim için İsrail otorite değildir. Lanetli bir devlettir. Siyonizm tehlikelidir. ‘Müslümanlar bundan uzak durmalıdır’ diye haykırdığımız için rahatsızlar. Biz bu haykırışı devam ettireceğiz. Bu arkadaşları da ‘Allah ıslah etsin’ diye dua edeceğiz.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum