Toroman: 28 Şubat'ta Hukuk Cinayetleri İşlendi

Toroman: 28 Şubat'ta Hukuk Cinayetleri İşlendi
Anadolu Federe İslam Cumhuriyeti davası, Umut davası, Malatya davası, Vahdet Vakfı davasında sanıklarının avukatlığını yapan Cüneyt Toraman yarıgıdaki çifte standarta dikkat çekti.

28 Şubat sürecinde açılan ve İslami duyarlılığa sahip kişilerin mağdur olduğu davaların yargılamalarının yeniden yapılması gerektiği bildirildi.

BRİFİNGLİ YARGININ AÇTIĞI DAVALAR

28 Şubat sürecinde uydurulan ve 2011 yılında paralel devlet yapılanması tarafından soruşturma konusu yapılan Selam Terör Örgütü (Umut) davası; mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun yargılandığı  İBDA-C davası; Metin Kaplan’ın, Anıtkabir’e piknik tüple(!) saldırmayı planladığı iddiasıyla tutuklandığı Anadolu Federe İslam Cumhuriyeti davasıile Malatya davasında hukuk skandallarının yaşandığı ve sanıkların mağdur olduğu ifade ediliyor.

28 ŞUBAT’TA HUKUK CİNAYETLERİ İŞLENDİ

Anadolu Federe İslam Cumhuriyeti davası, Umut davası, Malatya davası, Vahdet Vakfı davasında sanıklarının avukatlığını yapan Cüneyt Toraman, “Balyoz, Ergenekon, Şike davalarındaki bazı eksiklikler, bu davalarda yeniden yargılamayı gerektiriyorsa, 28 Şubat davalarında ‘hukuk cinayeti’ işlenmiştir. Bu davalarda yargılanan sanıkların derhal serbest bırakılması ve sanıklara tazminat verilmesi gerekmektedir” dedi.

28 ŞUBAT’TA AÇILAN  DAVALAR YENİLENMELİ

Toraman, çok sayıda darbe teşebbüsüne ve tonlarca delile rağmen, Balyoz davasının, yeniden yargılama konusu yapılabildiğini hatırlatarak, “28 Şubat dönemindeki irticai terör örgütlerinin yargılandığı tüm davalarda, yargılamanın yenilenmesi gerekir”ifadelerini kullandı.

İFTİRALAR, USULSÜZLÜKLER BİR BİR ORTAYA ÇIKACAK

“28 Şubat sürecinde açılan davalarda yargılamanın yenilenmesi temin edilecek olursa, sanıklara atılan iftiralar, usulsüzlükler bir bir ortaya çıkacaktır” diyen Cüneyt Toraman, “Bu davalarda yargılanan sanıkların büyük bir çoğunluğunun masum olduğu, iftiraya maruz kaldıkları ortaya çıkacaktır. Böyle bir sonuç, bu davalardaki operasyonları yapanların, soruşturmalarını yürüten savcıların ve açık usulsüzlükleri görmezden gelerek mahkûmiyet kararı veren hakimlerin sorumluluğunu gerektirecektir” ifadelerini kullandı.

Umut davasında Selam Gazetesi’nin sahibi Hasan Kılıç’ın avukatlığını yapan Cüneyt Toraman, Selam Gazetesi sahibi ve çalışanlarının Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde tam 7 gün boyunca insanlık dışı işkencelere maruz kaldığını, sanıkların hiçbir delil elde edilemediğinden serbest bırakmaları gerektiğini hatırlatarak, “7 günlük gözaltı süresinin uzatılması mümkün olmadığı halde aynı soruşturma kapsamında cinayet iddiasıyla yeniden gözaltı kararı verilmiştir” dedi.

Toraman, sanıkların söylemedikleri sözlerle dolu emniyet ifade tutanaklarını imzalamayı reddettikleri için soruşturmayı yürüten savcı Hamza Keleş’in, bazı sanıkların eşlerini ve bacılarını da gözaltına aldırdığını hatırlatarak, “Sanıklar, eşlerinin ve bacılarının zarar görmemesi için ifade tutanaklarını imzalamak zorunda kalmışlardır. Sanıkların hanımları bacıları, tek bir soru dahi sormadan, serbest bırakılmıştır. Mahkemede, savcı Hamza Keleş’e, sanıkların emniyet ifadelerini imzalamaları için eşlerini ve bacılarını rehin mi aldıklarını sorduğumuzda, bu sorumuza  hiçbir cevap verememiştir” diye konuştu.

HASAN KILIÇ’IN 5 YIL DAHA HAPİS YATMASI İSTENİYOR

Avukat Cüneyt Toraman, müvekkili Hasan Kılıç’ın, darbecilerin komploları nedeniyle 5 yıl hapis yattığını belirterek, “Bu yeterli görülmemiş, 5 yıl daha hapis yatması istenmektedir. Esas hapis yatması gerekenler müvekkillerim değil, masa başında irticai terör örgütü listesini hazırlayanlar, bu örgütleri kuranlar, örgüt varmış gibi soruşturma yürütenler ve müvekkilimin hayatının en güzel yıllarını dört duvar arasında geçirmesine sebep olanlardır. Er veya geç, bugün olmazsa yarın, Müslümanlara ve müvekkillerime bu kumpası kuranlardan hesabının sorulacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.