Pegasus’un Büyük Ayıbı

Pegasus’un Büyük Ayıbı
Pegasus Havayolları, ülkemizde ilahiyat eğitimi alan Kazak öğrencilere büyük ayıp etti...

Sakarya Üniversitesi’nde ilahiyat eğitimi alan ve Diyanet’in yurdunda kalan Kazakistanlı bir grup kız öğrenci, Sabancı Ailesi’ne ait Pegasus Havayolları tarafından mağdur edildiklerini söyleyerek, firmadan şikayetçi oldular. 

OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ

Akit’in haberine göre, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyan ve Diyanet yurdunda kalan Kazakistan uyruklu 31 kız öğrenci, ülkelerine gitmek için Pegasus Havayolları’ndan bilet aldı. Uçakları 30 Haziran Pazartesi günü saat 20.30’daydı. O gün erkenden yola çıktılar. Fakat onları havaalanına götürecek otobüs şoförünün bir hatası sonucu olanlar oldu. Otobüs şoförü öğrencileri yanlış havaalanına götürdü. Uçak Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan kalkıyordu; şoför ise onları Atatürk Havaalanı’na götürmüştü. 

HEMEN FİRMA ARANDI DURUM ANLATILDI 

Yanlışını anlayan şoför hemen yoldan geri döndü ve Pegasus Havayolları’nı arayarak, 31 kız öğrenci ile Sabiha Gökçen’e doğru hızla geldiklerini ve uçağı mümkünse 15-20 dakika kadar bekletmelerini rica etti. Şoför, gecikmenin öğrencilerden değil, kendisinden kaynaklandığını; öğrencilerin uçağa binememeleri ve biletlerinin yanması halinde mağdur olacaklarını anlattı.

40 DAKİKA ÖNCEYE RAĞMEN “GEÇ KALINDI” DENİLDİ 

Ancak 19:50 sularında Sabiha Gökçen’e gelen Kazakistanlı 31 kız öğrenciyi Pegasus görevlisi bayan süre bitti diye içeri bile almadı. 55 kişilik uçak 20:30’da öğrencilerin gözleri önünde, 24 yolcuyla hareket etti. Kazak uyruklu öğrencilerin yaklaşık 40 bin TL tutarındaki biletleri yanmış oldu. Biletleri yanan öğrenciler, mağdur olduklarını belirterek, bunun giderilmesini istiyorlar.

TURİST GRUBU OLSAYDI YİNE BÖYLE OLUR MUYDU?

Kazakistan uyruklu Diyanet öğrencilerinin başına gelen bu olay, “Onların yerinde yabancı bir turist grup olsaydı, Pegasus yine aynı tavrı gösterir miydi” sorusunu akıllara getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum