WC’yi Kıbleye Çevirdiler

WC’yi Kıbleye Çevirdiler
CHP’li Çankaya Belediyesi’nin geçen yıl Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılışını yaptığı yeni hizmet binasında büyük bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı.

Belediye, 2009 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) 49 Milyon TL’ye satın aldığı Sakarya Caddesi’ndeki SSK İşhanı’nı baştan aşağıya restore ederek, geçtiğimiz yıl CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla hizmete açmıştı.

O zaman ki Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık döneminde hizmet binasına dönüştürülen işhanındaki mevcut mescitte de bazı değişiklikler yapılırken, büyük bir skandala imza atılarak abdesthanenin içindeki yeni tuvaletin yönü kıbleye doğru yapılmış. Önceki cami tuvaletinde böyle bir hata sözkonusu değildi.

İSMİ DE DEĞİŞTİ

Camiinin adı daha önce SSK Camii’ydi. İsmi de değiştirilerek, barlar mekanı olarak bilinen Sakarya caddesinin adı verilmiş: Sakarya Camii.
 
YA CAHİLLİK, YA KASITLI YAPILDI  

Cami tuvaletinin kıbleye doğru olduğunu gören vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Görüştüğümüz vatandaşlar “Ya cahillikten ya da kasıtlı olarak yapılmış olmalı. Bunun başka izahı olamaz” görüşünü dile getiriyor.

BAŞKA YÖN SEÇENEĞİ YOKMUŞ!!!

Skandal yön konusunu sorduğumuz belediye yetkilileri ise, “40-50 yıllık bu binayı satın aldıktan sonra yıkıp yapmak istedik ama izin verilmeyince biz de tadilat yaptık. Yapılan tadilatta, su atıklarının giderlerine göre bazı yerlere yön verildi. Caminin tuvaletinde de pis su gideri tam duvarın dibinde ve başka tarafa yön verme şansları yoktu, bu yüzden o şekilde yapılmıştır diye düşünüyorum. Yoksa bunu mutlaka düşünmüşlerdir. Başka seçenekleri olmadığı için zorunlu olarak bu şekilde yapmışlardır diye tahmin ediyorum” ifadelerini kullandılar.

İSTİŞARE EDİP İNCELEYECEĞİZ

Konu hakkında görüştüğümüz Çankaya Müftülüğü yetkilileri de, bu konuda bilgileri olmadığını belirterek incelemeler üzerine geri dönüş yapacaklarını bildirdi. Bu durum hakkında hiçbir şikâyet almadıklarını da sözlerine ekleyen müftülük yetkilisi durumun istişare edilip inceleceğini daha sonra konu hakkında açıklama yapacaklarını aktardı.

İLAHİYATÇILAR: CAİZ DEĞİL

Öte yandan konunun dini ve ahlaki boyutu hakkında konuşan İlahiyat Profesörü Mehmet Akgül “Hukuken bir yaptırımı yoktur. Fakat kesinlikle dinen bu durum uygun değildir. Bir an önce değiştirilmesi lazım. Fıkhı açıdan kıbleye doğru oturmak caiz değildir. Mutlaka kıbleye çapraz şekilde yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

ALTINTAŞ: ACİLEN DÜZELTİLMELİ

İlahiyatçı Profesör Ramazan Altıntaş ise “Binalar yapılırken edep, saygı ve hürmet gibi konulara dikkat edilmesi gerekiyor. Bir binadaki tuvaletin veya Cami tuvaletinin yönünün kıbleye dönük olması hiç hoş bir durum değildir. Bu konu dünya Müslümanlarının ortak hassasiyetidir. Yeni bir tadilat ile acilen düzeltilmesi lazımdır” dedi.

Gazete Habervaktim
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum