Kilisenin Altın Çağı

Kilisenin Altın Çağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, artık aşina hale geldiğimiz icraatlarına bir yenisini daha ekledi.

Türkiye’de nerede bir kilise, manastır ya da havra varsa bulup çıkaran, bununla da yetinmeyip milyonlarca lira harcama yapıp buraları restore eden Bakanlık, Van Akdamar Kilisesi’ni de ihya etti. Hükümet tarafından 2010 yılında 95 yıl aradan sonra ayine açılan kilise, 1 milyon 776 bin 782 TL harcanarak restore edildi. Anadolu’yu adeta kilise yurdu haline getiren yetkililer, haçlı zihniyetinin sinsi plânlarının tıkır tıkır işlemesine aracı oluyor. Yetmiyor bununla övünmekten de geri kalmıyor. Anadolu’nun birçok yerinde camiler harap halde yok olmayı beklerken, kiliseler altın çağını yaşıyor.

Camiler Harap Yetkililer Kiliselerle Meşgul

Hükümet 12 yıllık iktidarı boyunca onlarca kiliseyi turizm(!) amaçlı ihya ederken, Anadolu’da dökülen camilerden bihaber! Anadolu’nun birçok yerinde tarihi camiler bakımsızlıktan dökülürken, Hıristiyanların mabetleri milyonlarca lira harcanarak restore ediliyor. Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan 400 yıllık tarihi İbadullah Camisi, restore edilmeyi bekliyor. Çorum’un Sungurlu ilçesinde 1762 yılında Mehmet Sungur Bey tarafından yaptırılan cami Sungurlu Camii’de restorasyon bekleyen camilerden. Daha önce 1984 ve 1994 yıllarında restore edilen cami, zamanla tekrar yıpranarak harap bir hale geldi. İçerisinde çatlaklar oluşan caminin dışındaki duvarlar da dökülmeye başladı. Bunlar sadece birkaç örnek. Anadolu’nun her yerinde döküntü halindeki camilerle karşılaşmak mümkün. Fakat yetkililer söz konusu bu camiler olunca nedense görmezlikten geliyor! 

Hıristiyanlar Çifte Sevinç Yaşıyor

15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda ayin yapmanın sevincini yaşayan Hıristiyanlar, Van’dan gelen haberle çifte sevinç yaşıyor. Trabzon’da Rumlar, Van’da Ermeniler bayram ediyor şu günlerde. Neden etmesinler ki? Bizans yaşasa bu kadar olurdu! Kiliseler onarılıyor, ibadete açılıyor, yetmedi güvenlik güçleri seferber ediliyor. Van Akdamar Kilisesi de Hükümet’in bu cömert(!) tavrından nasibini alıyor. Hıristiyanların Anadolu üzerindeki asırlık emellerini görmezden gelen Hükümet, büyük bir felaketin temellerini atıyor.

Sümela’dan sonra Akdamar… 2012 yılında restorasyonuna başlanan Van Akdamar Kilisesi’nin restorasyon çalışmaları sona erdi. 1 milyon 776 bin 782 TL gibi yüksek bir meblağ ile restore edilen kiliseye Hıristiyanlar akın ediyor. Sümela Manastırı’nda Rumlar zafer naraları atmaya hazırlanırken, Van Akdamar Kilise için ise Ermeniler büyük bir sevinç yaşıyor.

Kilise Aşkının Önüne Geçilemiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2012 yılında restorasyon çalışmalarına başladığı Van Gölü üzerindeki Akdamar Kilisesi’ni Hıristiyanların hizmetine açtı! Kiliseyi restore etmekle yetinmeyen Bakanlık, Hıristiyanların gezebilecekleri net gezi güzergâhlarının olmaması, ziyaretçilerinin alanı rahat dolaşamamaları, dinlenme ve genel ihtiyaçlarına cevap verecek ünitelerin yetersizliğinden dolayı çevre düzenlemeleri yaparak, kilise ve çevresindeki tarihi yapıları da yeniden düzenledi. Türkiye’de birçok cami ve ecdat mirası harap halde beklerken, kilise aşkının önüne geçemeyen yetkililer, buraları restore etmekle yetinmiyor adeta Hıristiyan nüfusu bu alanlara çekebilmek için kendini paralıyorlar.

Anadolu’da Hıristiyanlık Canlandırılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yeniden düzenlenen Akdamar Kilisesi, kilisenin hemen güneyinde yer alan ve kilisenin önemli bir bölümünü oluşturan avlu, hücre odaları, servis bölümü, sarnıç ve ruhban okulu bölümleri de restore edildi. Çevre düzenlemeleri çerçevesince ziyaretçi karşılama alanı, bilet gişesi, güvenlik sistemi ve ünitesi, gezi güzergâhları, seyir terasları ile çevre donatı elemanları da projeye dahil edildi. Akdamar Kilisesi için turizm bahanesini öne süren Bakanlık, nasıl bir gaflet halinde olduğunun farkında değil mi? 12 yıllık iktidarı boyunca Türkiye’nin her yerinde onlarca kiliseyi ihya eden AKP Hükümeti, Hıristiyanlığı Anadolu’da yeniden canlandırıyor. Bakanlığın yaptığı kilise ve manastır restorasyonları, basit turistik yatırımların çok ötesinde mesajlar içerirken, haçlı zihniyetinin iştahını iyiden iyiye kabartıyor.

Restoransyon İçin Milyonlarca Lira Harcandı

Van Akdamar Kilisesi restorasyon projesi kapsamında ‘Akdamar Adası Çevre Düzenlemesi ve Müştemilatları Onarımı İşi’nin uygulama çalışmalarına 2012 tarihinde başlandı. Söz konusu çalışmalar da tamı tamına 1 milyon 776 bin 782 TL harcandı. Akdamar Kilisesi için harcanan bu dudak uçuklatan bu para, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından karşılandı. Müslüman halkın vergileriyle ayakta duran bu devlet kurumu, Müslüman mahallesinden alıp, Hıristiyanların gönlünü hoş ediyor.

Camiler Harap Halde Hükümet Kiliselerle Meşgul

Hükümet 12 yıllık iktidarı boyunca onlarca kiliseyi turizm(!) amaçlı ihya ederken, Anadolu’da dökülen camilerden bihaber! Anadolu’nun birçok yerinde tarihi camiler bakımsızlıktan dökülürken, Hıristiyanların mabetleri milyonlarca lira harcanarak restore ediliyor. Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan 400 yıllık tarihi İbadullah Camisi, restore edilmeyi bekliyor. Anıtlar Kurulu tarafından tescillendiği belirtilen caminin restorasyonu konusunda cemaat ise, beklemekten başka hiçbir şey yapamıyor. Cami hakkında yetkililer herhangi bir adım atmazken, söz konusu cami, her geçen gün biraz daha yok oluyor. Selçuklular, Bizanslılar, Osmanlılar ve Ermenilerin yaşadığı, Adaklı ilçesine bağlı Bağlarpınar (Temran) köyünde bulunan tarihi kalıntılar içindeki 220 yıllık cami de restore edilmeyi bekliyor. Çorum’un Sungurlu ilçesinde 1762 yılında Mehmet Sungur Bey tarafından yaptırılan cami Sungurlu Camii’de restorasyon bekleyen camilerden. Daha önce 1984 ve 1994 yıllarında restore edilen cami, zamanla tekrar yıpranarak harap bir hale geldi. İçerisinde çatlaklar oluşan caminin dışındaki duvarlarda dökülmeye başladı. Bunlar sadece birkaç örnek. Anadolu’nun her yerinde döküntü halindeki camilerle karşılaşmak mümkün. Fakat yetkililer söz konusu bu camiler olunca nedense görmezlikten geliyor

Camileri Halk, Kiliseleri Devlet Yapıyor

Türkiye’nin her yerinde vatandaşlar cami ve ibadet yeri ihtiyacını kendisi karşılıyor. Vatandaşlar yakınında cami bulamayınca kurdukları derneklerle cami yapım işine girişiyor. Türkiye’nin birçok yerinde hâlâ cami yapımı için kapı kapı dolaşılıp para toplanıyor, Cuma hutbelerinden sonra yarım kalan camilerin tamamlanması için cemaatten destek isteniyor. Camiler halkın dişinden tırnağından arttırdığı ile yapılırken, Hükümet kiliselere milyonlar akıtıyor.!

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum