PKK Medyası Sonuçlardan Son Derece Memnun

PKK Medyası Sonuçlardan Son Derece Memnun
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci galibi olarak HDP adayı Selahattin Demirtaş gösterilirken, bölücü terör örgütü yandaşlarından da “HDP ana muhalefet olma yolunda” yorumları gelmeye başladı.

Taraf’tan sonra, marksist leninist bir yapılanma olan PKK gazetesinde yazmaya başlayan “başörtülü” yazar Hüda Kaya, “Demirtaş’ın hiç ummadık bir şekilde Karadeniz şehirlerinde, İzmir ve İstanbul’da oy istikrarının ciddi şekilde devam ettiğini görüyoruz. HDP ana muhalefet olma yolunda devam edecek gibi görünüyor. Demirtaş’ın Türkiye siyasetine getirdiği ahlaklı duruş, renklilik ve dürüstlük önemli” dedi.

Kaya “Şu andaki pozisyonlara bakarsak; ana muhalefet diyebileceğimiz, CHP ve MHP’nin başını çektiği çatının çöktüğünü görüyoruz. Başbakan nefreti yükselten söylemiyle milliyetçi ve sağ oylara oynadı. Bu strateji de tuttu. MHP ve CHP’nin ciddi oy kaybına uğradığı ortada” diye ekledi.

ORAN: “SEÇİMİN GERÇEK GALİBİ DEMİRTAŞ!”

Agos’a konuşan Baskın Oran'a göre de, Erdoğan artık tutarlı değil, İhsanoğlu çaresiz bir adaydı; Demirtaş ise seçimin gerçek galibi! Oran “Türkiyelileşme açısından seçimin gerçek galibidir. Bu sonuçlar sadece Kürt oylarıyla olacak bir şey değildir. Kürtler dışındaki seçmenini ikna ettiğini gösterir sonuçlar. Bu da Türkiye’nin çok lehine olan bir olay” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum