Emir Kaya Kim?

Emir Kaya Kim?
Emir Kaya kim? Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Emir Kaya'dan çarpıcı paralel yapı açıklaması...

Emir Kaya kim? Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Emir Kaya'dan çarpıcı paralel yapı açıklaması...

Haşim Kılıç'ın 'Fişleme listesi' iddialarıyla ilgili konuşan Kaya, "Ben listelerle uğraşmıyorum. Açıkça Anayasa Mahkemesi, cemaatin kontrolünde diyorum. 17 üye varsa, bunlardan 3'ü cemaat mensubu, 4'ü cemaat güdümünde, 3-4 tanesi de güce göre pozisyon alıyor. Raportörler çok kritik, mahkemeyi raportörler çeviriyor. Toplam 70 raportörün 40'ı net olarak cemaatten"açıklamalarında bulundu.

PARALEL YAPI’YI 2012’DE KILIÇ’A RAPOR ETTİM

Haşim Kılıç'a giden liste ile ilgili de konuşan Kaya, "Haşim Bey’e Anayasa Mahkemesi’ndeki Cemaat yapılanmasıyla ilgili ilk liste, Sayıştay’daki bir arkadaşı tarafından 2012 yılında verildi. Bu listelerin geçmişi var. Bir kaç liste var benim anladığım. Ben bunu kamusallaştırmasam bu listeler gitmeye de devam edecek. Böyle ciddi bir sorun var Anayasa Mahkemesi’nde. Fakat bu sorun dillendirilmediği için AYM’deki Cemaat uzantıları iyice güçlendi. Ve aslında listelerin gerçekten hükümsüz olması sonucunu verdi. Bu o zaman önemsenmedi. Fakat böyle bir sorun Anayasa Mahkemesi’nde uzun zamandır var. Ben 2012 Nisan ayında göreve başladım, ama 2012 Temmuz’da ben de Anayasa Mahkemesi’nde farklı bir yapılanmanın olduğunu, bunların hukuki hareket etmediklerini ve iş barışını da bozduklarını, hakim ve savcıları farklı yönlerde motive ettiklerini, korkuttuklarını bir rapor halinde ben de başkanımız Haşim Kılıç’a verdim." şeklinde konuştu.

Kaya, programda Anayasa Mahkemesi'ndeki ‘Paralel Yapılanma’yı deşifre ettiği için işinden edildiğini detaylarıyla birlikte anlattı.

Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya, açıklamalarını A Haber'de Nihan Günay’ın sunduğu Arka Plan programında yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.