Döner paranı verdik ey halkım, unutma bizi!

Döner paranı verdik ey halkım, unutma bizi!
Gazeteci-yazar Emin Çölaşan'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisi aleyhine açtığı 46 davayı kaybederek toplam 100 bin doların üstünde tazminat cezasına çarptırıldığı anlaşıldı.

Gökçek, Çölaşan'dan kazandığı paralarla döner yaptırarak çeşitli açılış ve törenlerde Ankaralılara ücretsiz ikram ederken, bu paraların ise Hürriyet'ten çıktığı anlaşıldı. Bu durum, Çölaşan'ın "Kovulduk ey halkım, unutma bizi" isimli kitabından ilham alınarak "Döner paranı verdik ey halkım, unutma bizi" şeklinde yorumlandı.

AYDIN DOĞAN İLE İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ 

ERTUĞRUL ÖZKÖK İLE İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ


Aydın Doğan'ın, Hürriyet Gazetesi'nden kovduğu gazeteci yazar Emin Çölaşan'ın, "Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi" adlı kitabında, kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle açtığı 50 bin YTL'lik tazminat davasında tanık olarak dinlenen gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, yazıları nedeniyle Çölaşan hakkında bugüne kadar 776 dava açıldığını belirterek şöyle konuştu:

Gökçek takıntısı yüzünden 100 bin dolar ödedik

"Çölaşan'ın Melih Gökçek ile ilgili takıntıları yüzünden gazetemiz hakkında bugüne kadar 76 dava açıldı. 46 davayı kaybettik. 100 bin doların üzerinde tazminat ödedik. Bu tazminatları gazetemiz öderken kendi kazandığı davaların parasını ise kendi alıyordu.

Çölaşan'ın yazdığı Başbakan'ın oğlunun askerliği ile ilgili 17 Temmuz 2007 tarihindeki yazısı hakkında hakaret içerikli sözler bulunduğu için 'Askerlikten çürük raporu alan' ibaresini ben çıkarttım. Her izne çıktığında yazısını sanki gazeteden ayrılıyormuş havasına sokup etrafta spekülasyonlara neden olarak istediğini alıyordu. 2001 krizinden sonra 200 genç insanı çıkarmak zorunda kaldık. Aynı gün Çölaşan maaşının dolar karşısında kuşa döndüğünü, bundan sonra maaşının dolar üzerinden verilmesini istedi. Bunu yaparsak 15 kişiyi daha işten çıkarmak zorunda kalacağımızı belirttik. Israr edince dolara çevirdik"

1.5 milyon dolar prim ödedik

Özkök, ifadesinde "Gazetemizden bugüne kadar 1.5 milyon dolara yakın prim almıştır. Bizim Çölaşan ile meselemiz hükümeti eleştirdiğinden değildir. Bir anlamda kendisini gazetenin üzerinde görmüştür. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir tutuma izin verilmez" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.