Ankara'da Üç Maymun!

Ankara'da Üç Maymun!
Ankara’nın tam göbeğinde, Enerji Bakanlığı’na bağlı MTA Tabiat Tarihi Müzesi’nde “Evrim skandalı” yaşanıyor.

 İlkokul çocukları dahil, yılda yüz bin öğrenci ve vatandaşın ziyaret ettiği müzede rehberler, genç nesillere “Evren, doğa ve insanın Yaratılış ile değil de, tesadüfler sonucu oluştuğu ve insanın maymundan evrildiğini” Primat Vitrinini örnek göstererek anlatıyor.

Ziyaretçilere Verilen Bilgiler Yanlı

MTA Genel Müdürlüğü içinde yer alan 3 katlı Tabiat Müzesi’nde yeryüzünde yaşam ve insanlığın tarihi Darwin’in Evrim Teorisi’ne göre ziyaretçilere görseller üzerinden izah ediliyor. İlk olarak canlı topluluğu tek hücreli şeklinde başlıyor. Buradan çok hücreliler oluşuyor. Çok hücrelilerden omurgasızlar, sonra omurgalılar, onlardan ise memeliler, memelilerden sonra ise evrimin daha üst halkası kabul ettikleri primatlar oluşuyor. Müzedeki sunumlara göre primatlar; şempanze, goril, orangutan, eski dünya ve yeni dünya maymunları ile insanın da dahil olduğu bir sınıf olarak takdim ediliyor. Oysa modern araştırmalara göre kainatta bulunan üç çeşit canlı olan bitkilerin hücre yapısı tek boğum, hayvanların iki boğum, insanların ise üç boğumdan oluştuğu ortaya çıkmış durumda. Bu üçüncü boğum ise insanı; iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ve adaleti zulümden ayıran dört önemli özelliğiyle insanı maymun ve bitkilerden tamamıyla ayırıyor.

İktidarın Atadığı Yöneticiler De “Etliye Sütlüye” Karışmıyor

AKP döneminde kuruma atanan yönetici ve çalışanların çoğunun ise  “Hem kurumun sergilediği ideolojik ve teknik yönü bilmediği, diğer yandan da namazını kılıp, Evrim’e, etliye, sütlüye karışmadan idare-i maslahat güttükleri” ifade ediliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun söz konusu vitrinden haberdar olmadığı, MTA’nın bağlı olduğu Enerji Bakanı Taner Yıldız ise müzeye geldiğinde, müzedeki Primat Vitrini bölümünün gezdirilmediği ifade ediliyor.

Başbakan Erbakan’dan neyi gizlemek istediler? Evrim propagandasını ısrarla sürdürülen Müze’nin Primat Vitrini ile ilgili ise çok ilginç bir detay öne çıkıyor. Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan 54. Hükümette Başbakan olunca evrimci MTA Tabiat Müzesi’ni bir endişe sarıyor. Müze yönetiminde, “Acaba Başbakan Erbakan MTA’yı ziyaret eder de Evrimci Primat Vitrinini görünce, bunu kaldırtır mı?” diye kara kara düşünüyor. Onlar kara kara düşünürken, imdatlarına 28 Şubat post modern darbesi yetişiyor! Daha sonra gelen Başbakanlar Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu döneminde ise müze faaliyetlerine devam ediyor.

12 yıllık AKP iktidarlarının yönetimindeki Ankara’nın tam göbeğinde, Enerji Bakanlığı’na bağlı MTA Tabiat Tarihi Müzesi’nde Evrim Skandalı! İlkokul çocukları dahil, yılda yüz bin öğrenci ve vatandaşın ziyaret ettiği müzede rehberler, genç nesillere “Evren, doğa ve insanın Yaratılış ile değil de, tesadüfler sonucu oluştuğu ve insanın maymundan evrildiğini” Primat Vitrinini örnek göstererek anlatıyor.

12 yıldır iktidarda olan AKP’nin Enerji Bakanlığı’na ait MTA Tabiat Tarihi Müzesi’ndeki Evrim propagandasından, başta bakanlık olmak üzere hiç kimsenin haberinin olmadığı ortaya çıktı. ‘’Bütün canlıların tesadüfen meydana gelen bir hücreden evrimleşerek oluştuğu ve maymundan geldiği şeklindeki ateizmi desteklemeye yönelik” görseller eşliğindeki yıkıcı propaganda genç nesilleri olumsuz etkiliyor. 1968 yılında kurulan ve MTA Genel Müdürlüğü içinde yer alan 3 katlı Tabiat Müzesi’nde yeryüzünde yaşam ve insanlığın tarihi Charles Darwin’in Evrim Teorine göre ziyaretçilere görseller üzerinden şu şekilde izah ediliyor. “İlk olarak canlı topluluğu tek hücreli şeklinde başlıyor. Buradan çok hücreliler oluşuyor. Çok hücrelilerden omurgasızlar, sonra omurgalılar, onlardan ise memeliler, memelilerden sonra ise evrimin daha üst halkası kabul ettikleri primatlar oluşuyor.”  Müzedeki sunumlara göre Primatlar; şempanze, goril, orangutan, eski dünya ve yeni dünya maymunları ile insanın da dahil olduğu bir sınıf olarak takdim ediliyor. Oysa modern araştırmalara göre kainatta bulunan üç çeşit canlı olan bitkilerin hücre yapısı tek boğum, hayvanların iki boğum, insanların ise üç boğumdan oluştuğu ortaya çıkmış durumda. Bu üçüncü boğum ise insanı iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ve adaleti zulümden ayıran dört önemli özelliğiyle insanı maymun ve bitkilerden tamamıyla ayırıyor.

Öğretmenler, Primat Vitrininin Kaldırılmasını İstiyor

“İlk insanın Hz. Adem (AS) ve ilk peygamber” olduğuna inanan insanlar tam 12 yıldır ülke ve kurumları yönetiyor ama, “İnsanın Maymundan geldiği” şeklinde özetlenebilecek Darwin’in Evrim yalanı, her gün büyük heveslerle Tabiat Müzesi’ni Edirne’den Van’a kadar ziyarete gelen binlerce öğrencinin hafızasına kazınıyor.  Bu durum okul müdürleri ve veliler tarafından da tepkiyle karşılanıyor. İsmini açıklamak istemeyen bir okul müdürü muhabirimize, “Müze çok güzel. Ancak primat vitrininde ‘insanın atasının maymun olduğu’ şeklindeki bilim dışı bölüm öğrencilerimizin zihnine kazınıyor. Bilim dışı gösterilerin müzeden kaldırılmasını istiyoruz:” diye konuşuyor. MTA’nın 18 yıl (1960-78) Genel Müdürlüğünü yapan Sadrettin Alpay’ın ise Darwinizmi kutsayan yönetim anlayışından asla taviz vermediği, kurumun özellikle ilk dönem yöneticilerinin ağırlıkla mason olduğu da konuşulanlar arasında.

Primat vitrinini erbakan’dan neden gizlediler?

Evrim propagandasını ısrarla sürdürülen Müze’nin Primat Vitrini ile ilgili ise çok ilginç bir detay öne çıkıyor. Buna göre, 11 değil, sadece bir yıl süren Koalisyon Hükümeti Refahyol döneminde, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Başbakan olunca Evrimci MTA Tabiat Müzesini bir endişe sarıyor. Müze yönetiminde, “Acaba Başbakan Erbakan MTA’yı ziyaret eder de Evrimci Primat Vitrinini görünce, bunu kaldırtır mı?” diye bilim dışı safsataya dayalı bu bölümün kaldırılması veya üzerinin örtülmesini o günkü MTA yönetimi tartışıyor. Ancak ne yazık ki Erbakan iktidarının bir yıl içinde sona ermesinin ardından gelen Başbakanlar Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu döneminde ise müze faaliyetlerine devam ediyor. Kamuoyu şimdi Prof. Davutoğlu yönetiminden “Primat-Evrim-Ateizm” yalanına dur demesini bekliyor.

Bakan yıldız’ın da, davutoğlu’nun da haberi yok!

AKP döneminde kuruma atanan yönetici ve çalışanların çoğunun ise  “Hem kurumun sergilediği ideolojik ve teknik yönü bilmediği, diğer yandan da namazını kılıp, Evrim’e, etliye, sütlüye karışmadan idare-i maslahat güttükleri” ifade ediliyor. MTA’nın bağlı olduğu Enerji Bakanı Taner Yıldız ise müzeye geldiğinde, müzedeki Primat Vitrinini bölümünün gezdirilmediği ifade ediliyor. Esas sorunun ise yönetim ve rehberlerin zihniyetinde olduğu vurgulanıyor. Müzeyi kapatmak yerine, müzede sergilenen çoğu tarihi figür ile “Yüce Allah’ın kainatı ve insanı nasıl yarattığı, mükemmelliği, Anadolu’da yaşayan hayvan türleri”  gibi unsurlarla yüz binlerce öğrenci doğru bilgiyle ateizmden kurtarılılıp, Yaratılış Gerçeği izah edilebilir. Yani sorun ülkeyi yöneten zihniyetin samimiyetine dayanıyor. Sorumluluk  ve görev de, medyada çıkan en küçük eleştiriye, duble yollara, ihalelere müdahil olan ancak 12 yıldır yönettiği kurumlarda evrim saçmalığıyla materyalizmin nesillere yayılmasını yıllardır duymazdan gelen Hükümete düşüyor.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum