Despot Odalar! Zulmü Savunuyor

Despot Odalar! Zulmü Savunuyor
Eczane açmak için İstanbul Eczacı Odası’na başvuran Marmara Üniversitesi mezunu 65 yaşındaki eczacı Nimet Sema Ünlü, başörtülü olduğu gerekçesiyle kapı dışarı edildi.

28 Şubat sürecinde başörtülülere yönelik sergilenen zulüm uygulamalarının bir örneği sürecin 18. yıldönümünde İstanbul’un göbeği Şişli’de yaşandı. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu 65 yaşındaki eczacı Nimet Sema Ünlü, başörtülü olduğu gerekçesiyle İstanbul Eczacılar Odası’ndan kapı dışarı edildi. 40 yıllık eczacı Nimet Sema Ünlü, daha önce Anadolu’da 30 sene eczane işlettiğini, işlerinin bozulması sebebiyle dükkanını kapatmak zorunda kaldığını anlattı. Geçtiğimiz günlerde yeniden dükkan açma kararı aldığını söyleyen Ünlü, resmi işlemler için gittiği İstanbul Eczacı Odası’ndan başörtülü olduğu gerekçesiyle kapı dışarı edildiğini iddia etti.

“BU KILIK KIYAFETİNLE...”

Yeni dükkan açacak eczacılara ruhsat izni için eczacılar odasında bir kurul toplandığı; Ünlü’nün yaşadıklarının da bu odadaki görüşme esnasında vuku bulduğu öğrenildi. Önder, bu toplantıda bir bayan üyenin, kendisine, “Bu kılık kıyafetinle ne yapacaksın dükkan açıp da…” şeklinde bir çıkışta bulunduğunu da söyledi. 

“HAKKIMI ARAYACAĞIM”

Kendisine layık görülen muameleyi içine sindiremeyen Nimet Ünlü, “Tüm hukuki haklarımı kullanacağım. Tekrar Oda’ya giderek hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi. 

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum