Almanya'dan şaşırtan soykırım açıklaması

Almanya'dan şaşırtan soykırım açıklaması
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier sözde soykırım olayları hakkında beklenmedik bir açıklama geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, 1915'te yaşanan olaylara ilişkin tartışmaların "soykırım" kelimesinin kullanılmasına indirgenmesinin Ermenistan ile Türkiye arasındaki diyalogsuzluğu bitirmeye yardımcı olmayacağını söyledi.

Steinmeier, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, karmaşık hatıraların ender bir şekilde bir kelime ile ifade edilebileceğini ifade etti.

''DİYALOGSUZLUĞU BİTİRMEYE YARDIMCI OLMAZ''

"Bu konunun basit bir şekilde soykırım kelimesinin kullanılmasına indirgenmesi Ermenistan ile Türkiye arasındaki diyalogsuzluğu bitirmeye yardımcı olmaz" diyen Steinmeier, bu tartışmaların Holokost'u (Yahudi soykırımı) önemsizleştirebileceği konusunda da uyarıda bulundu.

Steinmeier, Almanya'da kendi siyasi gündemi olanların ve 'Holokost aslında 1933'ten önce başlamıştı' ifadesini kullananların haklı çıkarılmamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

1915 olayları için "soykırım" kelimesini kullanmaktan kaçınan Steinmeier, Alman dış politikasının merkezinde Türkiye ile Ermenistan arasında uzlaşma sağlanması olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.