Erdoğan'ın Sözleri Putin'e İletildi

Erdoğan'ın Sözleri Putin'e İletildi
Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin gelişmeye devam etmesini umut ettiklerini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dmitriy Peskov,  Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ermeni iddialarına destek veren ülkelere ilişkin yaptığı açıklama konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

Peskov, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, "Çok yönlü işbirliğimizin gelişmesinin bizim için bir öncelik olduğunu daha önce ifade etmiştik. Bu zamana kadar gelişen ilişkilerimizin, bundan sonra da aynı şekilde gelişmesini umut ediyoruz. Çok sayıda ortak projemiz var, bu nedenle yapacak çok işimiz var" ifadelerini kullandı. 

Peskov, daha önce yaptığı açıklamada, Putin'in diğer ülke liderleriyle beraber Erivan'da bulunmasının gayet doğal olduğunu savunarak, "Putin'in anma törenine katılmasının (Türkiye-Rusya ilişkilerine) olumsuz yansıyacağını düşünmüyoruz" düşüncesini aktarmıştı. 

Putin geçen hafta Ermeni diasporasının Moskova'da düzenlediği bir etkinliğe gönderdiği mektupta "soykırım" ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni iddialarına destek veren ülkelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Tabi ben şahsen Putin'in böyle bir adımı atmasına üzgünüm, kırgınım. Bunu da söyledim ve şunu da çok açık, net söyledim. Yani eğer bu tür soykırımlar noktasında bazı adımlar atılıyorsa o zaman Rusya kendi tarihini bir defa masaya yatırması lazım. Fazla gerilere gitmeye gerek yok. Şu anda Ukrayna'da olanlar ortada, Kırım ortada, Donetsk ortada, Luhansk ortada, bütün bu yapılanlar ortada. Bunların da hesabını versinler" demişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum