Tek Tek Ortadan Kaldırın!

Tek Tek Ortadan Kaldırın!
PKK elebaşları hayatta olduğu müddetçe terörle mücadelede sonuç alınamayacağı yönündeki haberlerimize emekli komutanlardan tam destek geldi. PKK'yı bitirmenin en etkili yolunun elebaşları nokta operasyonlarla ortadan kaldırmak olduğunu söylediler.

Askeri uzmanlar, terör örgütü PKK’nın yok edilmesi için neler yapılması gerektiğini anlattı. Terör bitirilene kadar operasyonların sürmesi gerektiğini kaydeden emekli komutanlar, PKK’nın yönetim kadrosunun etkisiz hale getirilmesi gerektiği konusunda birleşti.

LİDER KADROYA OPERASYON

Vahdet 'e konuşan Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi,“Türkiye içerisindeki terör eylemleri, sınırlarımızın ötesinde bulunan bir karargahın yönetiminde yapılıyor. Söz konusu yerlerde eğitip donatılan silahlı teröristler, ülkemize gönderiliyor ve eylem yaptırılıyor. Bu hali ile konuyu dışardan gelen bir tehdit olarak değerlendirmek gerekir. Bu yüzden mutlaka uluslararası destek alınarak özel kuvvetler aracılığı ile terör merkezleri etkisiz hale getirilmelidir. PKK’nın lider kadroları dağıtılmalı ve eylem yapamayacak duruma getirilmelidir. Havadan etkisiz hale getirmeye çalışmak yeterli ve etkili değildir. Bu sebeple özel birlikler karadan harekat düzenlemelidir. Bu uluslararası hukuka göre de meşru müdafaaya girer. Yurt içinde de hiçbir terörist kalmayacak şekilde operasyonlar sürmeli, ülke temizlenmelidir” dedi.

OPERASYONLAR ARALIKSIZ SÜRSÜN

Emekli Binbaşı Şahin Akdoğan, “Bölge halkı şunu içine sindirmiş. Halk, güç kimde ise ondan yana oluyor. Bu yüzden ilk olarak alan hakimiyetini kazanmalıyız. Alan hakimiyetinin ardından şehir merkezlerini ve yerleşim merkezlerini kontrol altına alacaksınız. Alan hakimiyetini sağlamadan devlet gücünü gösteremez. Terörü bitirmenin en etkili yöntemlerinden biri de örgütün üst düzey yöneticilerinin öldürülmesidir. TSK’nın operasyonlarından sonra Kandil’den ses çıkmıyor. Operasyonlar etkili olmuş. Yurtiçinde ve yurtdışında, örgüte karşı mücadele aralıksız devam etmelidir” şeklinde konuştu.

DEVLET YAPMASI GEREKENİ YAPSIN

Emekli Albay Arif Çelenk, “Terör örgütü lideri ve uzantıları, mevcut emellerinden vazgeçmediği sürece devlet kendi kurallarını uygulamalıdır” dedi. Arif Çelenk, “Bombalanmaları gerekiyorsa bombalanmalı, yakalanmaları gerekiyorsa yakalanmaları, ıslahı gerekiyorsa ıslahı, istişaresi gerekiyorsa istişaresi şeklinde her yola başvurmalıdır” diye konuştu.

ÇÖZÜMÜN DAHA HIZLI OLMASI İÇİN

Emekli Binbaşı Yakup Evirgen, “PKKDHKP-CKCK ve diğer uzantıların elebaşlarının yakalanması yıllardır üzerinde durulan bir konu. Bu o kadar basit bir şey değil” dedi. Evirgen, “Bu yapılar Türkiye’de barış döneminden itibaren hücre şeklindeki yapılardır. Bunlar ile ilgili yürütülen istihbarat faaliyetleri uzunca bir zamandır yapılıyor. Elbette liderlerinin yakalanmaları çok güzel olur. Elebaşları ele geçirilse çözüm daha hızlı olur” açıklamalarında bulundu.

Vahdet

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum