Şırnak'ta Özerklik Operasyonu

Şırnak'ta Özerklik Operasyonu
Çözüm süreciyle iyice palazlanıp küstahlaşan bölücü terör örgütü yandaşlarının son olarak önceki gün Şırnak'ta özerklik ilan etmelerine karşı operasyon yapıldı. Gözaltılar var...

Bölücü terör örgütünün sivil yandaşları yaptıkları bir basın açıklaması ile Şırnak'ta özerklik ilan ettiler.

Konu basında geniş yer aldı. Ve nihayet özerklik ilanlere karşı operasyon başladı.

Şırnak’ta önceki gün özerklik açıklamasında bulunan DBP il eş başkanları ile belediye eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişinin evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gün düzenledikleri basın açıklaması ile sözde özerklik ilan eden DBP İl Örgütü Eş Başkanları ile Şırnak Belediyesi Eş Başkanlarının da aralarında bulunduğu kişilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabah erken saatlerde Belediye Eş Başkanları Eylem Onuk ve Serhat Kadırhan, Başkan Yardımcısı Murat Kabul, DBP Eş Başkanları Salih Gülenç ve Zozan Anık, Belediye Meclis üyesi Kamil Külter, DBP’li yöneticiler Ramazan Oğur, Leyla İşlek ve Salih Ürek ile İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal'ın evlerine polis tarafından yapılan operasyonlar sırasında bazı mahallelerin sakinleri polise tepki gösterdi.

Polis, toplanan vatandaşları havaya ateş açarak dağıttı. Operasyonlarda evlerinde bulunan Salih Ürek, Kamil Külper ve Leyla İşlek gözaltına alındı. Diğer isimlerin ise bulunması için çok yönlü soruşturma başlatıldı.

AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum