AK Parti’ye Yakın Medyada Boydak Sıkıntısı

AK Parti’ye Yakın Medyada Boydak Sıkıntısı
Paralel Yapı’ya yönelik operasyonların Boydak Holding’e sıçradığı haberleri, AK Parti’ye yakın medya organlarını sıkıntıya soktu. Tamamı İstikbal, Bellona gibi Boydak ürünlerinin reklamlarını yayınlıyor ve büyük paralar kazanıyor.

Mobilya sektörünün hemen hemen tamamı olmak üzere medyada dönen reklamların önemli bir bölümünü Boydak Holding ürünleri oluşturuyor.

Paralel yapıya yakın medya organlarının yanı sıra, AK Parti’ye yakın gazete ve TV kanalları Boydak Holding’in ürünlerinin reklamlarını yaparak, ciddi gelir elde ediyorlar.

Örneğin İstikbal, Bellona, Mondi, HES Kablo reklamları… Gazete ve TV reklamları sektöründe önemli bir paya sahipler.

AK Parti’ye yakın medya organlarında bu ürünlerin reklamlarına sık sık rastlanıyor.

Bugün bile dikkatlice bakılsalar, bir kaçında Boydak reklamına rastlamak mümkün olabilir.

Sabah, Star, Yeni Şafak, Takvim, Güneş, Akşam, Akit gibi gazeteler ile ATV, KanalA, Beyaz TV, Kanal 7, Kanal 24 gibi TV kanalları, Boydak grubunun tüm reklam kampanyalarında yer alıyor.

Kayseri merkezli Boydak Holding’e paralel yapı operasyonu düzenlendiği haberleri, AK Parti’ye yakın medya organlarında kafaları karıştırdı.

Operasyonu desteklemeleri, reklamların kesilmesi anlamına geliyor.

Operasyona karşı çıkmaları ise AK Parti’yi karşılarına almaları demek.

Bu medya organları, bir taraftan Boydak reklamlarından olmak istemezken, diğer taraftan AK Parti ile aralarının bozulmasından endişe ediyor.

İki arada bir derede kalan bu medya organlarının, Boydak’a paralel yapı operasyonu konusunda yarın nasıl manşet atacağı merakla bekleniyor.

Bu arada, Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın avukatı "Boydak Holding'e yönelik bir operasyon bir baskın yok. Sadece Memduh Bey'in ifadesine başvurulacak şuan. Durum bundan ibaret" açıklaması yaptı.

BOYDAK'A OPERASYON HABERİNİ AA BÖYLE GEÇMİŞTİ

"Kayseri'de 'Paralel Yapı' operasyonu

16 Eylül 2015 08:45 (Son güncelleme 16 Eylül 2015 11:47)

"Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar arasında Boydak Holding CEO'su ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak da bulunuyor.

Kayseri'de "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında tanınmış iş adamlarına yönelik operasyon düzenlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla başlatılan operasyon kapsamında Boydak Holding yöneticileri ve Melikşah Üniversitesi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 11 iş adamı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Polis ekipleri, belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişi ise adreslerinde bulunamadı.

Gözaltına alınan iş adamları arasında Boydak Holding CEO'su, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak da bulunuyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 zanlı, sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan ancak adreslerinde bulunamayan 4 kişinin ise firar ettiğinin değerlendirildiği öğrenildi."

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum