7 Bin Rus Askeri Türkiye Ermenistan Sınırında

7 Bin Rus Askeri Türkiye Ermenistan Sınırında
Rusya'dan Ankara'yı kızdıracak bir hamle daha. Moskova yönetimi, Türkiye Ermenistan sınırına Rus askeri birliklerini konuşlandırmaya hazırlanıyor.

Ermenistan kaynaklı bir habere göre, Rusya Ermenistan hükümetinin çağrısı üzerine Türkiye Ermenistan sınırına askeri birlikler konuşlandırmaya hazırlanıyor.

PUTİN İMZALADI

Arapça yayın yapan khabararmani.com Ermeni haber sitesinin haberine göre Putin Rus askerlerinin Ermenistan’a gönderilmesi kararını imzaladı ve birliklerin nakline de yakında başlanacak. 

Rusya'dan tansiyonu yükselten hamle
Habere göre 7 bin Rus askeri Rusya’nın 58. kolordusunun seçkin birliklerinden oluşturulacak ve Ermenistan Türkiye sınır bölgesinde sıfır noktasına yerleştirilecek. 

SURİYE'DEKİ RUS ÜSSÜYLE İRTİBATLI OLACAK

Haber Ermenistan’daki Rus askeri birliklerinin karargâhının ve Suriye’deki S 400 füzelerinin konuşlandırıldığı Rus askeri üssünün özel iletişim kanallarından doğrudan bağlantı içinde olacağını da vurguluyor ve bu iki merkezin koordineli radar faaliyetlerinin Türkiye hava sahasının % 85’ine ulaşacak bir alanı kapsayacağının da altını çiziyor. 
Habere göre Rus birlikleri Ermenistan’ın Türkiye’den gelebilecek bir askeri saldırıya karşı Rusya’dan yardım talebi üzerine Ermenistan’a gönderiliyor.
Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum