KYK Burs Sonuçları Açıklandı Mı? KYK Sonuç Sorgula

KYK Burs Sonuçları Açıklandı Mı? KYK Sonuç Sorgula
2015 KYK burs sonuçlarının açıklanmasını öğrenciler merakla bekliyor.

Burs kazanan öğrenciler için 2015-2016 KYK burs miktarı açıklandı. 4 kasımda sona eren kyk burs kredi başvurularının ardındankrediyurtlar kurumuna öğrenim bursu,başbakanlık bursu için başvuru yapan öğrenciler sonuçların açıklanması için beklemeye başladı...KYKburs ve kyk öğrenimkredisi sonuçları kadar öğrenciler ödenecek burs miktarını da merak ediyor..kyk burs miktarı sorgulama yapan öğrenciler için burs miktarlarını yazıyoruz..

KYK BURS SONUÇLARI SORGULA 

Bu yıl kyk bursu ne kadar olacak diye merak eden öğrencilere başbakan Ahmet Davutoğlu seçimler öncesi yaptıgı mitingde müjde vermişti... 2015-2016 yılında kyk burs başvurusu yapan yükseköğrenim öğrencileri için burs miktarı 330 tl den 400 tl ye yükseltildi..Her sene enflasyon oranında artış yapılan burskredi miktarı 2016 yılı için enflasyondan fazla olarak 400 tl olarak başbakan tarafından açıklandı. Seçim vaatleri içinde yer alan kyk burs miktarının artırılması AKP'nin tek başına iktidara gelmesiyle kesinlik kazandı.. Buna göre 2015-2016 yılı kyk burs başvurusu yapan ve kyk öğrenim bursu kazanan öğrencilere 2016 ocak ayından itibaren her ay 400 tl burs ödenecek.

KYK BURS ÜCRETLERİ

Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 1.002.222'si öğrenimkredisi, 373.548 'si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TLkredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine verilecekkredi ve burs ödemelerine 2016 yılı Ocak ayında başlayacak.KYK'dan burs almaya hak kazanan öğrencilerin ilk bursları yeni yılın ilk ayı içerisinde hesaplarına yatmış olacak. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü burs ödemeleriyle ilgili bir açıklama yayınlamıştı. Yapılan açıklama şu şekilde;

Üniversite öğrencileri için burs vekredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs vekredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde "www.kyk.gov.tr" internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.

KYK burs sonuçları nasıl öğrenilecek? 2015-2016KYK sonuçları hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirsiniz. Üniversite öğrencilerinin uzun zamandır merakla beklediği burs sonuçları açıklanıyor. PekiKYK sonuçları ne zaman açıklanacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvurusu 21 Ekim 4 Kasım tarihlerinde alınan Burs ve öğrenimkredisi sonuçlarını açıklayacak. İşte detaylı açıklamalar.

KREDİ VE BURS İŞLEMLERİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
• Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
• Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
• LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
• Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
• Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
• İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

İlk burslar ne zaman yatacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine verilecekkredi-burs için ödemelere 2016 yılı Ocak ayında başlayacak. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden burs ödemeleriyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "Üniversite öğrencileri için burs vekredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs vekredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde "www.kyk.gov.tr" internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır."

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) "Bir Günde bin Yıl Anadolu" etkinlikleri kapsamında Konya'ya gelen 11 ilden 500 üniversite öğrencisi Mevlana Müzesi ve İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ni ziyaret etti.

KYK Konya İl Müdürü Yılmaz Eren, şehitlikte gazetecilere yaptığı açıklamada,KYK'nınyurtlarında barınan öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlediğini söyledi.
Bu kapsamda bu yıl "Bir Günde Bin Yıl Anadolu" etkinleri adı altında, tarih ve medeniyet gezileri düzenlendiğini aktaran Eren, 12 farklı ilde toplam 10 bin öğrencinin katılımıyla yapılacak gezilere, Konya'dan başlandığını ifade etti.

Eren, Konya'ya gelen 11 ilden 500 öğrencinin, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edeceğini belirterek, şunları kaydetti:
"Ziyarete Mevlana Müzesi'nden başladık. Ardından İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ve Şems-i Tebrizi Türbesi'ni ziyaret ettik. Bugün gezi ve etkinliklerimiz sürecek. Yine 19 Aralık'ta Konya'ya gelecek 500 öğrencimizle de geziler yapacağız. Toplam bin öğrenci, gezi çerçevesinde Konya'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine tanıklık etmiş tarihi mekanları gezmiş olacak. Bu etkinlikler, gençleri tarihi mirasımızla buluşturmak amacıyla yapılıyor."

Başvuru Mağduriyetine SMS'li Çözüm

KYK, önceki yıllarda yurdu kazanmasına rağmen süreci takip edemeyip zamanında başvuramadıkları için bu haklarını kaybederek mağdur olan öğrencilerin mağduriyetine de çözüm buldu. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen uygulama ile yurda yerleşmeye hak kazanan öğrencileri başvuru süreci konusunda SMS yolu ile bilgilendirerek mağduriyetlerin önüne geçildi.

Artık Kayıtlar Bir Tık Ötede

KYK NET ile kayıt çilesi de sona erdi. Önceki yıllarda yurda yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin yurdun bulunduğu şehre şahsen gidip başvurmaları gerekiyordu. Ancak yeni sistemleyurt kayıtlarıKYKNET üzerinden evden çıkmadan kolaylıkla ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Yurt ücretlerini elden teslim etmelerine gerek kalmadan ücretlerini bankaya yatırmaları ile sistem öğrenci kayıt işlemlerindeki külfete son verildi. Sistem üzerinden kaydını yaptıran öğrencilerin kalacağıyurt, blok, kat, oda ve hatta yatağı bile yurda gitmeden belirleniyor.

Kayıt İşlemlerinde Öğrencilerin Mobil Tercihi

Bu sistemle başvuru ve sonuç açıklama süreçlerinde öğrencilerin yüzde 56,19'u mobil sistemleri kullanarak işlemlerini mekân kısıtlaması olmadan güvenli ve en kısa sürede yapma imkânı buldu.

Yüzde 100 Adil Yerleştirme
Adil bir yerleştirme için diğer kamu kurumları ile işbirliği yapanKYK, yerleştirmeleri hakkaniyet ve adalet ölçüleri içerisinde gerçekleştirdi. Öğrencilerin online kayıt sırasında yaptığı beyanlar 11 kamu kurumunun süzgecinden geçirilerek gerçek ihtiyaç sahiplerineyurtlarda kalma imkânı sağlandı.

Bekleme Süresi Kısaldı
KYKNET sistemi ile bu yıl ilk kez yedeklere sıra gelme süresi de kısaldı. Üniversitelerineğitim-öğretime başlama tarihlerinden önce 3. yerleştirmeler yapılarak öğrencilerin mağduriyetleri önlendi.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yükseköğrenim gören T.C. uyruklu öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yükseköğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenimkredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

KATKI KREDİSİ NEDİR?

Yükseköğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır. Ancak, 29.08.2012 tarih ve 28396 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulunun Kararı ”2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 4 üncü ve 11 inci maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmaz. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları, Devlet tarafından karşılanır” hükmüne amirdir. Bu sebeple Kurumumuzca da katkıkredisi verilmemektedir.

2015KYK burs sonuçları neden açıklanmadı öğrenciler merakla beklemekte.KYKsonuçları açıklanrı açıklanmaz sitemizdeki linkten kontrol edebileceksiniz. burs veyurtsonuçları ne zaman açıklanır. İşteKYK burs sonuçları hakkında detaylar...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.