Selahaddin Eyyubi'ye "Ermeni" Hakareti

Selahaddin Eyyubi'ye "Ermeni" Hakareti
Ermenilerce, İslam dünyasının ünlü kumandan ve siyâset adamlarından olan Selahaddin Eyyubi için "Ermeni kökenli" iddiası ortaya atıldı.

İstanbul'daki Ermeni cemaatinin yayın organı Agos'ta "Ermeni halifeler var" başlığı altında yayınlanan söyleşide, Selahaddin Eyyubi için de garip iddialar gündeme getirildi.
 
Söyleşi yapılan Ermeni Araştırmacı Yervant Baret Manok'a "Selahaddin Eyyubi’nin Ermeni olduğuna dair söylentiler var, doğru mu?" diye soruldu.
 
Manok şu cevabı verdi:

"Yüzde yüz Ermeni olup olmadığına dair bir şey söylenemez. Tarihi bilgiler çok açık değil.  Bazı tarihçiler Eyyubi sülalesinin Kürt olduğunu söylüyor. Batı tarihçileri ise Eyyubi ve hanedanı için Ermenistan’dan gelme Kürt olduklarını belirtiyorlar. O dönemde daha çok Ermeni yaşadığından, bazı Ermeni tarihçiler, Eyyubiler için ‘Kürt ortamında İslamlaştırılmış ve Kürtleştirilmiş’ olarak söz ederler. Öte yandan Selahaddin Eyyubi’nin Ermeni olup olmaması, tarihte oynamış olduğu politik rolü etkilemiyor. Kendisi Kürt kimliğinde, sonra da Müslüman kimliğinde Müslümanlığın yayılması konusunda bir kahraman."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum