Muş'tan Amerika'ya Tandır Ekmeği Gönderiyorlar

Muş'tan Amerika'ya Tandır Ekmeği Gönderiyorlar
Muş'ta üretilen tandır ekmeği satışları havaların soğumasıyla birlikte arttı. Yurt içinin yanı sıra Amerika, Almanya gibi ülkelere Muş'tan tandır ekmeği gönderiliyor.

Muş'ta üretilen tandır ekmeği Amerika'ya gönderiliyor. Soğuk havanın hakim olduğuMuş'ta, vatandaşların ekmek pişirdiği tandırlar kapandı. Soğuk hava nedeniyle tandır ekmeği pişiremeyenler fırın olarak kurulan tandır evlerine yönelmeye başladı. Havaların soğumasıyla birlikte işlerin açıldığı tandır fırınlarında, yurt içinin yanı sıra Amerika,Almanya gibi ülkelere tandır ekmeği gönderiliyor.

MUŞ'TA YAPIYOR DÜNYAYA SATIYOR

Tandır fırını açan Hüseyin Arme, soğuk hava nedeniyle işlerinde ciddi bir artışın olduğunu söyledi. Vatandaşların kullandığı tandırların genelde dışarıda olduğunu ifade eden Arme, "Millet ekmek yapamıyor. Haliyle ekmek bize dönüyor. Yüzde 30 bir artma oluyor.

Ortalama günlük yazın 600 ila 800 arası, kışın 800 ila bin arası değişiyor satışlar. Soğukla birlikte millet artık tandırında ekmek yapamayınca bize dönüyor, haliyle de bizim satışlar artıyor. Yurt dışında bizim ekmek her yere gidiyor. Amerika'ya, Almanya'ya kadar bizim ekmek gönderdiğimiz var. Yurt içinde Diyarbakır'dan İstanbul'a kadar gönderiyoruz. Memuru alıyor, köylüsü alıyor, doktoru alıyor.

Dışarıdan gelen misafirler oluyor burada. Onlar duyuyor gelip bizden alıyor. Yabancı kişilerde gelip alıyor" dedi.

mus-tan-amerika-ya-tandir-ekmegi-gonderiliyor-7988128_5966_m.jpg

"BERLİN'E TANDIR EKMEĞİ GÖNDERİYOR"

Muş'a, Berlin'den taziye nedeniyle gelen ve dönüş öncesi tandır ekmeği alan Mazhar Sayılgan adlı vatandaş, "Berlin'e götürüyorum. Taziyeye geldim.

Taziye bitti, tekrar Almanya'ya gidiyorum. Genellikle her zaman götürüyoruz. Yazın arabayla geldiğimizde götürüyoruz, bozulmuyor. Orada buzdolabına koyuyoruz. Bu ekmekler çok sağlıklı, bozulmuyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.