Cumhuriyet, Ara Güler'den Özür Diledi

Cumhuriyet, Ara Güler'den Özür Diledi
Ara Güler'in Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmesinden rahatsız olan ve adeta linç edercesine haber yapan Cumhuriyet gazetesi özür diledi.

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmesine hazmedemeyen Cumhuriyet Gazetesi, 'Ustayı 'Ara' ki bulasın' başlığıyla Ara Güler'i eleştirmişti. Büyük usta Ara Güler ise işinin fotoğraf sanatı olduğunu belirten Ara Güler, "Cumhuriyet gazetesi benim umurumda bile değil, artık o gazeteye bakmıyorum. Ben fotoğrafımı sanatımı yapıyorum. Bu tür şeyleri yazanlarla uğraşacak zamanım yok." açıklamasında bulunmuştu. Başta Ara Güler olmak üzere, kendi okuyucusundan ve birçok kesimden tepki alan Cumhuriyet gazetesi bugünkü sayısında özürdiledi. 

İşte Cumhuriyet Gazetesi'nin özür metni;

"Geçen pazar günü 1. sayfamızda, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçımız Ara Güler’le ilgili bir haber yayımladık. Haberde, Ara Güler’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını çekmek için randevu talep ettiği, bu talep üzerine kendisine randevu verilerek Erdoğan’ın Kısıklı’daki konutunda çekimin yapıldığı bilgisi yer alıyordu. Haber doğruydu elbette, ama “Usta’yı ‘Ara’ ki bulasın” şeklinde haksız ve eleştirel bir başlıkla sunulmuştu. Dünyaca ünlü bir fotoğraf sanatçısının ülkenin Cumhurbaşkanı’nın fotoğraflarını çekmek istemesi de, bu çekimin yapılmış olması da gayet anlaşılır ve doğal bir durumdur. Buna karşın, her gün şikâyetçi olduğumuz toplumun giderek kamplaştırılması, en insani ve doğal olayların, tutumların ve çalışmaların bile bu kamplaşma bağlamında değerlendirilmesi tuzağına, zaafına ne yazık ki biz de düştük. Bu nedenle Ara Güler’e açık bir özür borcumuz var. Yaptığımız bu yanlış nedeniyle özür dileriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum