Meclisi Yöneten Buldan'a Ders Gibi Sözler

Meclisi Yöneten Buldan'a Ders Gibi Sözler
HDP'li Pervin Buldan, Başkanvekili olarak bugün Meclis Genel Kurulu'na başkanlık yaptı. AK Partili vekil Buldan'a ders gibi sözler söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan bugün TBMM'de ilk MeclisBaşkanlığını görevini gerçekleştirdi. PKK'lı teröristlerin evine taziye ziyaretleriyle, öğretmenlere tehdit içeren cümleleriyle eleştirilen Buldan'ın söz verdiği AK Partili Mehmet Naci Bostancı, ders niteliğinde cümleler kurdu.

BULDAN'A DERS GİBİ SÖZLER

Tarihin sadece geçmişte yaşanmış olaylar değil, ders çıkarılması gereken olaylar zinciri olduğunu ifade eden Bostancı, "kışkırtıcılığın, terörün, insanları birbirine düşürmenin bu coğrafyada ne kadar büyük felaketler doğurduğunu görmek gerektiğini" söyledi ve şu şekilde konuştu;

"Sayın başkanım bugün sizin ilk başkanlığınız. HDP'den de ilk defa bir başkan vekili Meclis'te bu görevi yerine getiriyor. Bence çok önemli. Türkiye'de demokratik süreçlerin işlediğine, problemlerin çözümü konusunda da asıl adresin neresi olduğuna işaret eden bir anlam olduğunu da düşünüyorum. Sizin oradaki varlığınızın, yönetiminizin.. Bundan sonra idare ederkenki göstereceğiniz tavrın önemli olduğunu düşünüyorum.

TERÖR BU COĞRAFYADA BÜYÜK FELAKETLERE NEDEN OLUR

Tarih sadece geçmişte yaşanmış bir olay değil, aynı zamanda gelecek için dersler çıkarılması gereken bir olaylar zinciridir. Bizim geçmişteki katliamlardan çıkaracağımız kışkırtıcılığın, terörün, insanları birbirine düşürmenin bu coğrafyada ne kadar büyük felaketler doğurduğunu görmek ve bu çerçevede demokratik süreçleri değerlendirmek olduğunu düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.