Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan 17. Muhtarlar buluşmasında konuştu ve vatan haini Eren Erdem ve Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17. Muhtarlarbuluşmasında konuştu. Erdoğan vatan hainliği suçundan hakkında soruşturma açılan CHP'li vekil Eren Erdem'e "Gırtlağına kadar ihanete batmış biri. Ona sahip çıkan genel başkanın da ondan bir farkı yok" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Ülkemizde mevcut yönetim sistemi oldukça sorunludur. Sıkıntılı, tartışmalıdır. 7 Haziran-1 Kasım arasında bunu çok net gördük. Bürokratik oligarşi seçilmişe karşı tavır koydu. Birçok yerde dirseklerin farklı bir şekilde dönmeye başladığını gördük, ben de şahit oldum. Bürokratik oligarşi ülkelerin felaketidir. Bu sadece Türkiye için de geçerli değildir. Bunları yaşadık. İktidarlar güçlü olmazsa bürokratik oligarşi iktidar olma gayreti içine girer ve ülkede her şey durur. Siz o ülkede sıçramayı, gelişmeyi bekleyemezsiniz. İşler durur. Muhtarlar bunu devirmelidir.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ TARTIŞILSIN"

Biz fotoğraftaki çarpıklıkları düzeltebilmek için sürekli yeni anayasa diyoruz, başkanlık sistemi diyoruz. Milletimiz başkanlık sistemini tartışsın. Biz bundan niye korkuyoruz, kaçıyoruz? Dert başka. Karar merci TBMM ardından milletimiz. Ama artık milletimizin de açık ve güçlü bu talebine siyasi partilerin daha fazla duyarsız kalamayacağı kanaatindeyim. Türkiye'de demokrasi ne kadar güçlü olursa, muhtarlarımız da o derece güçlü olur. 

"BUNLAR ENVER GİRECEĞİNE BULGAR GİRSİN DİYENLERİN TORUNLARI"

Rusya düşürülen uçağın meselesinde Dünya Türkiye'nin elindeki kanıtları biliyor. Balkan Savaşları'nda Edirne'ye Bulgar gireceğine Enver girsin diyenlerin torunları şimdi de onlar "Erdoğan haklı çıkacağına Putin haklı çıksın" diyorlar. 

İran varsa İran'a Rusya varsa Rusya'ya destek veriyor. Bu kişi Gezi olaylarından olayların başındaydı. Gırtlağına kadar ihanete batmış bu karanlık adamı milletvekili yapan ve onun arkasında duran genel başkan da onun yolundadır. 

Bu millet onlara bu iftiralarını yedirir. 2002'den beri sürekli kaybeden bir şahıs her seçimden önce başarısız olursam burada oturmam diyor.  Sonra pişkince oturuyor. 

Bu şahıs esnaflara derdini yazsın diyerek mektup istemiş. Bende milletimden bu şahsa mektup yazmasını istiyorum. Bu zata şunu yazmanızı istiyorum: Kaset kumpasıyla partisinin başına geldiğinin yüzüne vurulmasını istiyorum. 

Paralel Yapı'nın kuklası haline gelmeyi nasıl içine sindirdiğini sormanızı istiyorum. 

Bu zatın ağzını her açtığında hesap uzmanıyım diyor ama daha kendi partisinin hesabını tutamıyor. 

Türkiye  böyle bir siyaset tarzını ve böyle bir muhalefet liderini hak etmiyor. Bu şahsın yaptığı terbiyesizliği de umursamıyorum. 

Dün yaptığı grup toplantısında söylediği şeyler yenilir yutulur cinsten siz Cumhurbaşkanına hareket edemezsiniz. 

Egemenlik haklarımızla ilgili bir olayda Rusya'nın karşısında yer aldılar. 

Türkiye Cumhuriyet'i en kritik süreçten geçerken kendi gemilerinin altını oyanların hesabını soracağız. 

Biz her fırsatta milletimize gidiyor derdimizi anlatıyor ve desteğimizi tazeliyoruz.

Biz bugünlere Necip Fazıl'ın deyimiyle şöyle geldik:

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal. Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal, Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan; Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan. 

Biz her fırsatta milletimize gidiyor derdimizi anlatıyor ve desteğimizi tazeliyoruz. 

Güneydoğu'daki olayları takip ediyoruz. Camilerimizi, okullarımızı, hastanelerimizi nasıl yaktığını görüyorsunuz. 

Bölgedeki onurlu duruşlarına teşekkür ediyorum. Olan zararı karşılayacağız. Şehitlerimizi geri getirmek ne yazık ki mümkün olmuyor. Bu topraklar kolay kazanılmadı. 

Terörle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Terörün gerçek yüzünü vatandaşlarımız açıkça görmüştür. 

Bir toprağın vatan olabilmesi için uğrunda ölenler sayesinde olmuştur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum