Erbakan Hoca'da birleştiler

Erbakan Hoca'da birleştiler
İslam ülkelerini bir araya getiren D-8’in mimarı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ‘İslam ülkeleri, her alanda işbirliği yaparak, kendilerine yöneltilen saldırılara karşı koyabilmeli” görüşü, bugün daha açık bir şekilde dillendiril

Malezya eski Başbakanı ve Milli Görüş lideri Refah-Yol Hükümeti Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın arkadaşı Mahathir Muhammed, Müslüman ülkelerin savunma teknolojisi için işbirliği çağrısında bulundu.

AMBARGO, İRAN’A YARADI

Tahran’da İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşen Malezya eski Başbakanı Mahathir Muhammed, Batı’nın İran’a karşı uyguladığı ekonomik ambargonun İran halkının yararına olduğu, çünkü ambargo nedeniyle İran’ın teknolojiye hız vermek zorunda olduğunu söyledi.

SAVUNMA TEKNOLOJİSİ İÇİN İŞBİRLİĞİ

Muhammed, İranlı yetkililerle görüşmesinin yanı sıra Şehid Beheşti Üniversitesi’nde de bir konferans verdi.  Müslüman ülkelerin kendilerini savunmak için ileri teknolojik silahlara sahip olması gerektiğini söyleyen Muhammed, bunun için bilimsel çalışmalara ağırlık verilmesi çağrısı yaptı.

SALDIRMAK İÇİN DEĞİL, SAVUNMAK İÇİN

Müslüman ülkelerin teknolojik düzeyi yüksek silahlara saldırmak için değil, kendisini savunmak için sahip olması gerektiğine vurgu yapan Mahathir Muhammed, “Bizler, kendimizi savunmak için silahlara sahip olmalıyız. Şurası çok açık ki, düşmanımız hiçbir zaman bize silah vermez” dedi.

ERBAKAN HOCA İLE İLGİLİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN 

MAHMUD AHMEDİNEJAD İLE İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYIN

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.