Almanlar Ondan Vazgeçemedi

Almanlar Ondan Vazgeçemedi
Alman Merkez bankası piyasada halen 12.9 milyar Alman Markı'nın bulunduğunu açıkladı.

Alman Merkez bankası piyasada halen 12.9 milyar Alman Markı'nın bulunduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği içinde 19 ülkenin katıldığı Euro bölgesinin en önemli ülkelerinden olan Almanya, eski para birimleri olan Alman Markı'nı hala unutamadı. Alman Merkez Bankası halen piyasada 12.9 milyar Alman Markı'nın (6.6 milyar Euro) bulunduğunu açıkladı. Euro'ya geçeli 14 yıl olmasına rağmen halen piyasada bu kadar paranın olması halkın Mark'tan vazgeçemediğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada halkın elinde bulunan Mark'ların büyük bir bölümü hatıra, bir kısmı ise yatırım olarak elinde bulundurduğu ve önemli bir bölümünün ise unutkanlık yüzünden Euro'ya çevrilmediği ifade edildi. Merkez Bankası Almanya piyasasında olan kağıt ve madeni paraların miktarının ne kadar olduğu ve ne kadarının takas yoluyla Euro'ya çevrildiğini bilindiğini takasa tabi tutulmayan paranın ise 12,6 milyar Mark olduğunun ortayı çıktığı ifade edildi. Almanya dışında ne kadar Mark olduğu ise bilinmiyor.

Öte yandan, Euro para birimine geçilmesine rağmen birçok kuruluş faturalarda Euro'nun yanı sıra halen Alman Markı olarak da tutarı bildiriyor. Piyasa araştırma kuruluşu YouGov tarafından yapılan araştırmada ise Alman halkının yüzde 54'ünün evinde Alman markının bulunduğunu açıkladı. Yine aynı oranda madeni paraların Euro'ya değiştirilmediğine dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.