IŞİD Suriyeli Gazeteciyi İnfaz Etti

IŞİD Suriyeli Gazeteciyi İnfaz Etti
IŞİD aleyhine belgesel çeken Suriyeli gazeteci 37 yaşındaki Naji el Jerf, Gaziantep’te sokak ortasına tabancayla başından vurularak öldürüldü. 30 Ekim’de de Şanlıurfa’da Suriyeli 2 gazeteci öldürülmüş, cinayeti IŞİD üstlenmişti.

IŞİD aleyhine belgesel çeken Suriyeli gazeteci 37 yaşındaki Naji El Jerf, Gaziantep’te sokak ortasına tabancayla başından vurularak öldürüldü.

Ülkesindeki iç karışıklıktan kaçarak Gaziantep’e yerleşen ve Suriye’de yayımladığı Alhita isimli dergiyi burada da çıkarmayı sürdüren, son olarak da IŞİD’in yaptığı katliamlara ilişkin belgesel çeken Naji El Jerf, dün öğleden sonra Ali Fuat Cebesoy Bulvarı üzerinde yürürken, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tabancayla başından vuruldu.

Ağır yaralanan ve 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne götürülen Suriyeli gazeteci, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı. Polis IŞİD’in hedefinde olduğu belirtilen Suriyeli gazeteciyi öldüren kişi ya da kişilerin bulunması için yoğun çalışma başlattı.

2 Gazeteciyi De Öldürmüştü

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde 30 Ekim’de IŞİD aleyhine haberler yapan El Vatan gazetesini çıkaran Suriyeli gazeteciler İbrahim Abdulkadir ve Firas Hammadi, kaldıkları evde Rambo bıçağıyla boğazları kesilerek öldürülmüştü. IŞİD, çifte cinayeti üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum